Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Варна: Новац од пореза уложен у поправку путева

12. Фебруар Варна: Новац од пореза уложен у поправку путева
По вољи мештана Варне, део новца од пореза на имовину који је прикупљен у овом месту, уложен је у поправку некатегорисаних путева. Радови су почели данас шљунчењем Орловачке улице.
Градоначелник Небојша Зеленовић посетио је данас Варну и поручио да ће сви изгласани пројекти бити реализовани у првој половини године.
-Оно што су грађани гласањем изабрали 3. децембра, сада се реализује. Једва чекам референдуме које ћемо у овој години организовати у 60 месних заједница, где ће сто хиљада наших Шапчана добити прилику да одлучује о трошењу више о два милиона евра. За то је потребно да све пројекте који су изгласани у децембру реализујемо, како бисмо уверили грађане да овај процес може да донесе само добро за њих, закључио је градоначелник.
На децембарском референдуму већина мештана Варне подржала је предлог да се 600.000 динара од новца који је прикупљен од пореза на имовину определи за поправку Орловачке, Лазе Лазаревића, Војводе Путника, Хајдук Станка и Церске улице.
Међу њиховим приоритетима за које су определили новац је и реконструкција нисконапонске мреже, поправка противградне кућице, изградња тротоара, улична расвета, одржавање гробља и улагање у спорт и културу.
Члан Савета Месне заједнице “Варна” Милан Марковић верује да ће његови суграђани редовније плаћати порез на имовину сада кад виде да се њихов новац улаже у развој села. Он очекује веће интересовање мештана Варне за наредно гласање и више предлога за квалитетнији живот у њиховом месту.
-Надам се да ће мештани свих месних заједница схватити шта ова акција доноси. Порез свакако морамо платити, а сада се тај новац нама враћа и ја не видим разлог зашто то не би било добро, рекао је Милан Марковић.
Помоћница градоначелника за укључивање грађана Јелена Топаловић Петровић рекла је у Варни да су у току припреме за изјашњавање грађана у овој години и да ће у наредним данима месне заједнице бити упознате са износом средстава којим располажу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'