Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Уз слободни Шабац ускоро и Београд

09. Јануар Уз слободни Шабац ускоро и Београд
Темe данашње посете опозиционих лидера Шапцу биле су добра искуства града као пример целој Србије и начин утврђивања политичке сарадње. Након састанка одржана је конференција за новинаре на којој су говорили: градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Драган Ђилас, кандидат за градоначелника Београда, Саша Јанковић, председник Покрета слободних грађана, Вук Јеремић, председник Народне странке и Борко Стефановић, лидер Левице Србије.
Истакавши да је част угостити политичке партнере који се припремају за изборе у Београду, и упознати их са политиком града у ком Српска напредна странка (СНС) није у власти, градоначелник Небојша Зеленовић поручио је да је управо Шабац пример да је данас могуће победити СНС и Александра Вучића и освојити слободу.
- Велико је задовољство било данас са партнерима и пријатељима поделити теме о нашем граду који има највећу индустријску зону, који има потребу за ауто-путем али држава већ пет година не отвара ту тему, који има значајне потенцијале у пољопривреди. Са мном су данас људи који имају добре пословне везе и дипломатско искуство и контакте, и ја сам сигуран да град Шабац може да рачуна на њихову помоћ. Најважнија тема нашег данашњег разговора је слобода и како слобода у једном уређеном друштву може да буде институционално заштићена. У Шапцу смо показали да може, да грађани сами одлучују директно. Све нас овде то ставља у супротност према Александру Вучићу и СНС, јер они не верују да грађани треба да имају слободу у одлучивању. Верујем да поимање и остваривање слободе у Шапцу може да буде темељ за озбиљан политички договор, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас изјавио је да му је то прва политичка конференција за новинаре после четири године и да није случајно што је то баш у „слободном Шапцу”, у ком на власти није СНС. Он је додао да верује да ће након избора у Београду у Србији бити још један слободан град.
- Поносан сам што нас је странка „Заједно за Србију” (ЗЗС) подржала и очекујем да добијемо подршку и од других странака и удружења, рекао је Ђилас. Он је додао да су странке окупљене око његове кандидатуре „сигурна већина” која може да донесе победу.
- Хајде да сликамо аутобусе, обданишта... Нека се свако слика са оним што је отворио док је био на власти и нема везе што је актуелни градоначелник Београда Синиша Мали отворио обданиште које сам ја започео јер нико не памти тог ко је отворио, али родитељи знају да имају још једно обданиште, рекао је Ђилас.
Он је градоначелнику Шапца поручио да ће за два месеца добити конкуренцију у још једном слободном граду па ће се заједно трудити да што више доброг покрену и заврше.
Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић изразио је запрепашћење што у 21. веку постоји потреба да се прича о слободи и додао да је потребно да се направи слободна Србија.
- Шабац је показао да је непокорен град и да је могуће одупрети се централизованој власти. Ми желимо просвећену и уређену државу, модерну економију и технологије. Државу у којој неће одлучивати један човек. Желимо европску и нашу Србију, рекао је Јанковић.
Он је додао да су генерације које су некада водиле промене дале још једну шансу онима који су 90-их „уништили Србију” и да је време да се шанса поново да грађанима.
Председник Народне странке Вук Јеремић навео је да избори у Београду нису обични и да није случајно што је заједничка конференција за новинаре одржана у Шапцу.
- Није случајно што смо у Шапцу јер је то најслободнији град. А такав ће бити и Београд на пролеће. У овом граду је доказано да се не мора бити кажњен због народне воље. Избори за Београд нису обични избори, то су избори за будућност и душу Србије, рекао је Јеремић.
Он је нагласио да ће се, ако опозиција буде снажна и покаже да је могуће победити СНС у Београду, исто то десити и у остатку Србије. Лидер Левице Србије Борко Стефановић изјавио је да су се лидери тих странака окупили због вере да човека и његове потребе треба вратити у центар пажње.
- Могуће је да нам се и други придруже, јер је ово добитна комбинација. Све разлике оставимо по страни. Неопходно је начети напредњачки камен који притска Србију, рекао је Стефановић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
12. Децембар 2018.

Радови у улици Вка Караџића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу у улици Вука Караџића број ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'