Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Усвојен Статут града Шапца

26. Март Усвојен Статут града Шапца
На 29. седници Скупштине града Шапца разматран је и усвојен Предлог Статута града Шапца. Овим Статутом, у складу са законом, уређују се нарочито: права и дужности града Шапца и начин њиховог остваривања, број одборника Скупштине града, организација и рад органа и служби, начин управљања грађана пословима из надлежности Града, услови за остваривање облика непосредне самоуправе, спровођење поступка јавне расправе приликом припреме општих аката уттврђених овим статутом, оснивање, начин избора органа и рад месне заједнице и других облика месне самоуправе, услови облици и остваривања сарадња и удруживања Града, заштита локалне самоуправе и других питања од значаја за Град.

Одборници су дали сагласност на измене Статута ЈКП "Водовод-Шабац“ и на одлуку о измени Плана генералне регулације Шабац. Разматране су и усвојене Одлука о мрежи јавних основних школа на територији Шапца и Одлука о мрежи јавних предшколских установа на територији града Шапца. Усвојен је и Предлог правилника о начину, поступку и критеријумима за доделу средстава црквама и верским заједницама које делују на територији Шапца и годишњи Извештај о раду Савета за здравље града Шапца за 2018. годину.

На 29. заседању Скупштине града Шапца усвојен је предлог решења о именовању Комисије за доделу Априлске награде града Шапца и Одлука о изменама и допунама одлуке о држању домаћих животиња на основу које ће новачном казном у фиксном износу од 15.000 динара бити кажњена физичка лица која изведу пса без поводца, односно заштитне корпе на њушци.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'