Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Усвојен Статут града Шапца

26. Март Усвојен Статут града Шапца
На 29. седници Скупштине града Шапца разматран је и усвојен Предлог Статута града Шапца. Овим Статутом, у складу са законом, уређују се нарочито: права и дужности града Шапца и начин њиховог остваривања, број одборника Скупштине града, организација и рад органа и служби, начин управљања грађана пословима из надлежности Града, услови за остваривање облика непосредне самоуправе, спровођење поступка јавне расправе приликом припреме општих аката уттврђених овим статутом, оснивање, начин избора органа и рад месне заједнице и других облика месне самоуправе, услови облици и остваривања сарадња и удруживања Града, заштита локалне самоуправе и других питања од значаја за Град.

Одборници су дали сагласност на измене Статута ЈКП "Водовод-Шабац“ и на одлуку о измени Плана генералне регулације Шабац. Разматране су и усвојене Одлука о мрежи јавних основних школа на територији Шапца и Одлука о мрежи јавних предшколских установа на територији града Шапца. Усвојен је и Предлог правилника о начину, поступку и критеријумима за доделу средстава црквама и верским заједницама које делују на територији Шапца и годишњи Извештај о раду Савета за здравље града Шапца за 2018. годину.

На 29. заседању Скупштине града Шапца усвојен је предлог решења о именовању Комисије за доделу Априлске награде града Шапца и Одлука о изменама и допунама одлуке о држању домаћих животиња на основу које ће новачном казном у фиксном износу од 15.000 динара бити кажњена физичка лица која изведу пса без поводца, односно заштитне корпе на њушци.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'