Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Уручене Априлске награде града Шапца

23. Април Уручене Априлске награде града Шапца
Свечаном академијом и доделом Априлских награда, највећег признања које додељује град Шабац за свеукупан допринос развоју, јуче је у Градској кући обележен 22. април - Дан град Шапца. Награде и кључеве града добитницима је уручио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

У категорији Укупан развој и промоција града Шапца добитници признања су ФК ,,Мачва” Шабац и прим. др Стеван Станковић, неуропсихијатар.

ФК ,,Мачва” Шабац основан је у марту 1919. године, и ове године се навршава један век од постојања овог значајаног спортског колектива из Шапца. Деценије постојања обележили су бројни спортски успеси, неговање и афирмација вредности које спорт носи, одрастање бројних шабачких генерација уз шабачке црвено-црне, који су играјући или се радујући успесима овог клуба квалитетно проводили своје време. Тренутно, овај шабачки фудбалски клуб део је најквалитетније лиге Србије и већ годинама се равноправно такмичи са најбољим фудбалским клубовима у земљи.

Прим. др Стеван Станковић је својим вишедеценијским хуманитарним радом постао један од симбола града Шапца. Као председник Црвеног крста, у најтежим временима, на достојанствен начин, успео је да несебично помаже најугроженијима али и да се часно супротстави различитим изазовима. Реч је о једном од оних непоколебљивих људи који доследно поштује и негује најчистије људске вредности, које треба да служе за углед не само у нашој заједници, у граду Шапцу, него и у целој Србији.

У категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награду је добио новинар портала ,,Жиг инфо” Милан Јовановић.

Овај, како сам за себе каже, изнуђени новинар, није могао више ћутке да посматра оно што је свима постало очигледно: да се лопови богате до неслућених размера, да немају стида и образа, да се партијска припадност користи за узурпацију свега што им падне на памет, да се државна имовина претвара у личну својину, а локалну самоуправа у породичну задругу. Тако је постао новинар бескућник. Мало ко је чуо и за локални портал ,,Жиг инфо” из Гроцке док новинару тог портала Милану Јовановићу прошлог децембра није изгорела кућа до темеља, а на улазна врата пуцано од стране непознатих нападача. Читав живот Јовановић је провео као радник министартва унутрашњих послова, где је пензионисан крајем деведесетих, након 30 година рада. Радио је као оперативац и шеф смене у Комунално-оперативном центру. Новинарством је почео да се бави 2012. године и писао је искључиво о локалним темама из општине Гроцка. Себе назива бескућником, али без намерава да од истине одустане. Његова порука да „има снаге јер има наде” охрабрујућа је и благотворна данас у Србији, а његов случај уверава да док је новинарске солидарности, никаква сила не може зауставити причу. Како добитник награде није становник града Шапца, истовремено му се додељује и звање Почасни грађанин града Шапца.

У категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада, признање је додељено Месној заједници "Змињак-Скрађани".

Да села и насеља чине људи који у њима живе, показали су мештани Змињака и Скрађана, који су се окупили и предложили конкретну идеју за развој своја два села - одлучили су да 2,5 милиона динара од пореза на имовину определе за изградњу балон сале поред основне школе у Змињаку. МЗ „Змињак“ је модел како се политика, кроз опште добро, претвара у живот. То је место где је политика непосредног изјашњавања преведена у живот, а круна борбе за децентрализацију власти је балон сала у Змињаку која је од изузетног значаја и користи за све становнике Змињака, а посебно младе, којима је овај објекат свакако један од подстицаја за останак на селу, али и правилан развој и квалитетно одрастање.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'