Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Улица Јасеновачких жртава спремна за нови јавни превоз

12. Август Улица Јасеновачких жртава спремна за нови јавни превоз
Кроз улицу Јасеновачких жртава од јесени ће пролазити линија новог градског превоза, због тога је она данас асфалтирана.

Радове је посетио градоначелник Небојша Зеленовић и истакао да је ово први пут да ће јавни превоз пролазити кроз насеље Шипурске ливаде.

-Први пут ће кроз Шипурске ливаде проћи градски превоз. Повезаћемо Летњиковац, Американкино имање и Шипурске ливаде са остатаком града квалитетним јавним превозом. Ово је прилика да сви суграђани, било да су они млади или старији, могу користе услугу јавног превоза. Зато се раде прво ове улице. Кад будемо завршили све улице које су везане за нови концепт јавног превоза, онда ћемо видети по приоритетима и остале улице у граду. Новца има довољно. Позивам грађане у свим улицама које се реконструишу ако имају неке сугестије да то кажу извођачима радова, било да су то уласци у двориште или неке друге примедбе, рекао је градоначелник.

Градоначелник се осврнуо на критике опозције у Шапцу на тендер за јавни превоз и објаснио да је читава процедура прошла контролу Министарства финансија и надлежне агенције за јавно-приватно партнертсво.

-Протекле недеље смо имали примедбе опозиције у Шапцу како је тендер за јавни превоз намештен. То су глупости. Не може тендер који је јаван и који траје 60 дана да буде намештен. Свако може да се пријави на њега и да каже ако има неку примедбу. На крају, читава ова процедура коју је расписала Градска управа града Шапца је прошла и контролу Министарства финансија и надлежне агенције за јавно-приватно партнерство, пошто је у питању концесија за јавни превоз који смо имали и до сада. Позивам све да се пријаве, било да су они из Србије или иностранства, а који испуњавају високо постављене захтеве за екологију и квалитет аутобуса који заслужују грађани Шапца. Интерес Шапчана је да имају најбољи градски превоз, казао је Зеленовић.

У суботу је асфалтирана и Ускочка улица чији ће део уз Јасеновчку бити на линији градског превоза од јесени.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'