Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Ученици у Поцерини пију флаширау воду,
бунарска вода се доводи
у исправно стање

26. Септембар Ученици у Поцерини пију флаширау воду, <br> бунарска вода се доводи <br> у исправно стање
На 35. заседању Скупштине града Шапца представници Српске напредне странке тврдили су да је здравље деце у неколико школа у Поцерини угрожено и да прети опасност од изазивања епидемије. Ове наводе одмах је демантовала начелница Одељења за друштвене делатности Татјана Марковић објаснивши да у четири школе испитивање јесте показало да је вода за пиће неисправна, али да деца од почетка школске године нису пила воду из чесме већ флаширану. Истовремено школе предузимају неопходне кораке за враћање исправности воде.

Она објашњава да почетком школске године често долази до оваквих резултата и да се због тога и наручују испитивања која се обављају током августа да би школа првог септембра имала информацију да ли је вода безбедна или не. Управо је летњи период најчешћи разлог за лош резултат јер вода у бунарима опада а не користи се дужи период током распуста. С обзиром на то да до оваквих резултата неретко долази, постоји јасна процедура које се школе сваке године придржавају.

Школе су најпре јасно истакле обавештења да је вода неиправна за пиће, затим су обезбедиле флаширану воду за све ђаке, а паралелно обављају хлоризацију бунара или предузимају друге неопходне кораке за побољшање исправности воде. У кратком временском периоду испитивање се понавља.

Редовне контроле воде обављају се четири пута годишње.

Са тежим изазовима суочава се само једно издвојено одељење због квара на цевима, који се отклања.

Ђацима не прети епидемија, како тврде напреднњаци, ознаке да је вода неиправна за пиће постављена су у свим школама, ученици и наставници пију флаширану воду коју је школа обезбедила, а неисправност се отклања, закључује Татјана Марковић.

Представници Српске напредне странке оптужили су шабачки водовод за неисправност воде, међутим, директорка Водовода Даниела Ловрин Гавриловић објашњава да се ове школе не снабдевају водовом из Водовода и додаје да Водовод редовно контролише квалитет воде и да је она потпуно исправна и квалитетна.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'