Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Жабару се копа дубински бунар

27. Новембар У Жабару се копа дубински бунар
У Жабару почиње копање дубинаског бунара из ког ће мештани добијати здраву пијаћу воду. Радови се финансирају новцем од пореза на имовину који је прикпљен у овом селу. Мештани објашњавају да су гласали за овај пројекат јер Жабару вода у бунарима није исправна за пиће.

-Захваљујем се мештанима који су подржали предлог групе грађана да се ископа дубински бунар. Као приоритет су одабрали потребу за здравом пијаћом водом. Сви у селу су носили воду на анализу и установљено је да вода није добра, а други проблем је што се бунари исушују лети с обзиром да су дубоки око 20 метара, објаснила је Вера Дамњановић из Жабара која је била у Групи грађана који су овај предлог кандидовали.

Она је поручила својим суграђанима да новац о ком се одлучује није новац месне заједнице, већ новац свих грађана који су уплатили порез и да у складу са тим одлуке не треба да препусте малој групи људи него да сви изађу на гласање 8. децембра и одлуче о предлозима за наредну годину.

-Међу мештанима постоје одређене недоумице о новцу о ком се одлучује. То није новац месне заједнице, то не припада месној заједници нити је то некада раније стајало на рачунима месних заједнице па је сада промењено ко одлучује о тим парама. То су паре које смо сви ми мештани уплатили на име пореза на своју имовину. Као одговорни способни људи, ако смо могли да зарадимо те паре и да уплатимо порез, мислим да смо исто тако одговорни и у стању да одлучујемо како ће се трошити наш новац. Нико нема право да нам одузме могућност да се изјашњавамо о томе. Ја позивам своје суграђане да 8. децембра изађу и да се изјасне који предлог је најважнији, а ми смо као група грађана кандидовали шљунчење и насипање свих атарских путева до њива. То је предлог који ће користи свим мештанима и од чије реализације ће користи имати сви мештани, поручила је Вера Дамњановић.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас Жабар и истакао да очекује да ће грађани одлуке доносити самостално на предстојећем директном одлучивању јер се иза тог процеса не крију политичари и скривени интереси већ да је идеја да се решавају стварне потребе грађана.

-У Шапцу ће 8. децембра бити празник демократије. Више од 100.000 наших суграђана имаће прилику да одлучује 200 милиона динара. Јако је важно да грађани знају на шта се троши новац од пореза на имовину који уплате свеке године. Људи који живе у месним заједницама имају прилику да се окрену стварним потребама, а не високој политици, казао је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'