Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У току реконструкција Бенске баре
вредна 200 милиона динара

25. Децембар У току реконструкција Бенске баре <br> вредна 200 милиона динара
Први део Улице кнеза Лазара је асфалтиран, а у другом делу, као у Улици краља Петра у току су припремни радови. Асфалтирању је претходила замена дотрајалих водоводних цеви и подземне инфраструктуре. Ови радови део су великог пројекта реконструкције насеља Бенска бара у оквиру ког ће бити потпуно реконструисано пет улица, урађено ново дечије игралиште, чесма али и тротоари и бициклистичке стазе.

Бенска бара ће бити модерно насеље у ком ће бити привилегија живети, очекује градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је данас посетио радове у овом делу града.

-Почели смо реконструкцију насеља Бенска бара. Овај пројекат је вредан 200 милиона динара. То је наш одговор свима који кажу да нема капиталних пројеката у граду. Урађен је почетак улице кнеза Лазара са новим тротоарима и новим асфалтом. Сада се налазимо у Улици краља Петра која ће попримити потпуно другачији изглед, а добиће и бициклистичке стазе, квалитетан нови тротоар и више места за паркирање. Такође ова ће постати двосмера улица и биће лакша комуникација. Кроз Улицу кнеза Лазара ће ићи и нова линија градског превоза на 20 минута, објаснио је градоначелник.

Он је најавио да ће свака улица добити додатне зелене површине и дрвеће.

-Кроз овај пројекат ће бити реконстрисано пет улица, реконструисаћемо јавне просторе и паркове у овом делу. Остале улице које ће бити реконструисане су Улица др Андре Јовановића, кнеза Милоша и краља Драгутина. То би требало да промени начин на који се одвија живот у овом делу града, да имамо више места за паркирање, бољи саобраћај, јавни превоз, аутобуска стајалишта и више зеленила. Радећи овај пројекаат успели смо да заменимо и дотрајале водоводне цеви у оним деловима насеља где је то било неопходно. Сада је то квалитетна инфраструктура за водоснабдевање и сва остала подземна инфраструктура. Верујем да ће до краја априла сви радови у Бенској бари бити завршени. Имаћемо једно ново дечје игралиште код старе артешке чесме и нову чесму те верујем да ће бити привилегија живети у овом делу града, сматра Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'