Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У току реконструкција Бенске баре
вредна 200 милиона динара

25. Децембар У току реконструкција Бенске баре <br> вредна 200 милиона динара
Први део Улице кнеза Лазара је асфалтиран, а у другом делу, као у Улици краља Петра у току су припремни радови. Асфалтирању је претходила замена дотрајалих водоводних цеви и подземне инфраструктуре. Ови радови део су великог пројекта реконструкције насеља Бенска бара у оквиру ког ће бити потпуно реконструисано пет улица, урађено ново дечије игралиште, чесма али и тротоари и бициклистичке стазе.

Бенска бара ће бити модерно насеље у ком ће бити привилегија живети, очекује градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је данас посетио радове у овом делу града.

-Почели смо реконструкцију насеља Бенска бара. Овај пројекат је вредан 200 милиона динара. То је наш одговор свима који кажу да нема капиталних пројеката у граду. Урађен је почетак улице кнеза Лазара са новим тротоарима и новим асфалтом. Сада се налазимо у Улици краља Петра која ће попримити потпуно другачији изглед, а добиће и бициклистичке стазе, квалитетан нови тротоар и више места за паркирање. Такође ова ће постати двосмера улица и биће лакша комуникација. Кроз Улицу кнеза Лазара ће ићи и нова линија градског превоза на 20 минута, објаснио је градоначелник.

Он је најавио да ће свака улица добити додатне зелене површине и дрвеће.

-Кроз овај пројекат ће бити реконстрисано пет улица, реконструисаћемо јавне просторе и паркове у овом делу. Остале улице које ће бити реконструисане су Улица др Андре Јовановића, кнеза Милоша и краља Драгутина. То би требало да промени начин на који се одвија живот у овом делу града, да имамо више места за паркирање, бољи саобраћај, јавни превоз, аутобуска стајалишта и више зеленила. Радећи овај пројекаат успели смо да заменимо и дотрајале водоводне цеви у оним деловима насеља где је то било неопходно. Сада је то квалитетна инфраструктура за водоснабдевање и сва остала подземна инфраструктура. Верујем да ће до краја априла сви радови у Бенској бари бити завршени. Имаћемо једно ново дечје игралиште код старе артешке чесме и нову чесму те верујем да ће бити привилегија живети у овом делу града, сматра Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'