Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У среду нова акција запрашивања комараца

10. Јун У среду нова акција запрашивања комараца
У суботу, 8. јуна, организовано је запрашивање комараца на територији града Шапца. Вршен је третман запрашивања у виду адулцидног третмана са земље у површини од 1000 хектара и адулцидни третман из авиона у површини од 2 500 хектара.
Ова акција биће поновљена и у среду.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Ненад Илић, руководилац јединице у Комуналној полицији у Градској управи града Шапца, посетили су данас Стари град, једну од градских локација на којима се због водостаја канала, највише размножавају комарци.
-Превелики број комараца је проблем са којим се Шапчани суочавају претходних дана. Због обилних падавина, које су недељама трајале, имамо баре на више подручја, а у њима су настала легла комараца. Комарце смо прскали у суботу, али то их је само уздрмало, нисмо успели да решимо проблем, зато смо сад у једној посебној акцији наручили поновно прскање које ће се десити у среду и биће са три авиона. Три авиона ће да попрскати читаву површину и мислим да ће то бити завршни ударац, којим бисмо решили проблем комараца. Тиме бисмо исцрпели сва средства која имамо за ову годину за комарце и мораћемо у ребалансу да одвојимо додатни новац јер то неће бити довољно. Једноставно, таква је сезона, рекао је градоначелник Шапца.
Он је додао да ће третман сузбијања комараца бити вршен и из ваздуха и са земље.
Апеловао је на пчеларе да заштите кошнице и пчеле.

Ненад Илић из Комуналне полиције је подсетио да је третману запрашивања комараца, који је организован у суботу, претходило сузбијање ларви.
-У суботу је организовано запрашивање комараца са земље и из ваздуха, са препаратима високог квалитета. Нажалост, ова година је таква да имамо доста кишних периода са кратким пљусковима, тако да су барична подручја јако велика и вода се споро повлачи из бара, па је константан прилив нових ларви, што ћемо у следећем периоду покушати да решимо трајније, рекао је Илић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'