Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У среду нова акција запрашивања комараца

10. Јун У среду нова акција запрашивања комараца
У суботу, 8. јуна, организовано је запрашивање комараца на територији града Шапца. Вршен је третман запрашивања у виду адулцидног третмана са земље у површини од 1000 хектара и адулцидни третман из авиона у површини од 2 500 хектара.
Ова акција биће поновљена и у среду.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Ненад Илић, руководилац јединице у Комуналној полицији у Градској управи града Шапца, посетили су данас Стари град, једну од градских локација на којима се због водостаја канала, највише размножавају комарци.
-Превелики број комараца је проблем са којим се Шапчани суочавају претходних дана. Због обилних падавина, које су недељама трајале, имамо баре на више подручја, а у њима су настала легла комараца. Комарце смо прскали у суботу, али то их је само уздрмало, нисмо успели да решимо проблем, зато смо сад у једној посебној акцији наручили поновно прскање које ће се десити у среду и биће са три авиона. Три авиона ће да попрскати читаву површину и мислим да ће то бити завршни ударац, којим бисмо решили проблем комараца. Тиме бисмо исцрпели сва средства која имамо за ову годину за комарце и мораћемо у ребалансу да одвојимо додатни новац јер то неће бити довољно. Једноставно, таква је сезона, рекао је градоначелник Шапца.
Он је додао да ће третман сузбијања комараца бити вршен и из ваздуха и са земље.
Апеловао је на пчеларе да заштите кошнице и пчеле.

Ненад Илић из Комуналне полиције је подсетио да је третману запрашивања комараца, који је организован у суботу, претходило сузбијање ларви.
-У суботу је организовано запрашивање комараца са земље и из ваздуха, са препаратима високог квалитета. Нажалост, ова година је таква да имамо доста кишних периода са кратким пљусковима, тако да су барична подручја јако велика и вода се споро повлачи из бара, па је константан прилив нових ларви, што ћемо у следећем периоду покушати да решимо трајније, рекао је Илић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
21. Октобар 2019.

Топлана - радови у улицама Михаила Рашића и Рудничкој

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'