Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу отворена фирма Рефрион

15. Октобар У Шапцу отворена фирма Рефрион
У Шапцу је отворена још једна италијанска компанија “Рефрион” у чијем ће производном погону до краја године посао пронаћи 45 Шапчана, a тренутна плата је 55.000 динара.
Компанија се бави производњом расхладне и вентилационе опреме, а сви производи извозе се у Европску унију.

Давид Томасин, генерални директор новоотворене компаније, похвалио је сарадњу са представницима Града Шапца и најавио проширење производње до краја године.

-Имамо дугогодишње искуство са градом Шапцем, први пројекат је реализован 2007. године потом је сарадња настављена на обострано задовољство. Да бисмо производили био нам је потребан велики објекат као овај у ком се налазимо. Ово је одлична локација за увоз и извоз тако да је позиција објекта на одличном месту. За сада имамо 20 радника али до краја године планирамо проширење и планирамо да у производном погону до тада ради између 40 и 45 радника, рекао је Томасин.

Компанија се налази у Слободној зони код Робно-транспортног центра Шабац.

Рефрион је данас посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је исткао да ће здрава конкуренција подићи цену рада у Шапцу и нагласио да новоотворена фирма није добила ниједну врсту субвенција.


-Ево видите шта се све може десити када отворено разговарате са људима и када пустите људе да се баве својим послом и улажу у сопствени бизнис. Од нове године је дошло 16 нових компаније у наш град и све су дошле на препоруку компанија које су имале добро искуство пословања у Шапцу. Ова компанија је за почетак запослила 20 радника, створила добре услове за рад и како чујем у РТЦ-у постоји интересовање за новим просторима за фирме. Број незапослених у евиденцији се смањује али оно што је стварни податак јесте да недостаје људи. У овом тренутку у овој компанији долазе радници из Сремске Митровице. Плата је 55.000 динара. Свима онима који су незадовољни и траже посао ја им нудим управо ово и ово је најбољи начин да се просечна цена рада у Шапцу подигне, здравом конкуренцијом, казао је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'