Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу отворен десети сајам пољопривреде

09. Март У Шапцу отворен десети сајам пољопривреде
Десети Сајам пољопривреде у Шапцу, који је окупио више од 130 излагача и бројне посетиоце из Србије, отворен је данас у Хали "Зорка".
Јубиларни шабачки сајам пољопривреде свечано је отворио Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца, и рекао да су овако велики број посетилаца и излагача, показатељи да је пољопривреда овог краја жива и да се развија.
-Град Шабац је и ове године, посредством Одељења за пољопривреду, дао подршку у организацији Сајма. Град издваја значајна средства за пољопривреду. Пољопривредни буџет за прошлу годину је реализован у потпуности по предвиђеним ставкама. Иза нас је година у којој смо субвенционисали копање чак 82 дубинска бунара, захваљујући којима су подигнути нови засади на више од 500 хектара. Међу 10 пројеката које спроводимо, имамо три која се једино у Шапцу остварују. То је показатељ да предњачимо са иновацијама у области пољопривреде као што наши пољопривредници предњаче у количини и квалитету производње у односу на остатак Србије. Наш заједнички изазов за ову годину биће да што више пољопривредника упутимо на ИПАРД фондове, а се у наш крај слије што више средстава из Европске уније од којих ће пољопривредници живети боље и улагати у даљу производњу, рекао је Костадиновић и додао да и у 2018. години сви заједно корачају ка одавно задатом циљу – да шабачки пољопривредници зараде више и живе боље од посла којим се баве.
Заменик градоначелника Шапца је честитао Телевизији АС успешну организацију јубиларног сајма пољопривреде.
-Десетогодишњи предани рад учинио је да шабачки Сајам пољопривреде постане бренд, а поред новосадског и најпосећенија манифестација ове врсте у земљи, напоменуо је заменик градоначелника, који је организаторима пожелео добру посету, излагачима добре послове, а посетиоцима богату сајамску понуду и стручну помоћ.
Поред заменика градоначелника Шапца, на свечаном отварању десетог Сајма пољопривреде обратили су се и Маринко Урошевић, дирекотр РТВ „АС“ и организатор сајма и Владимир Шпегар, начелник Одељења за пољопривреду у Градској управи града Шапца.
Сајам ће трајати и сутра, а улаз и паркинг ће, као и данас, бити слободни за све посетиоце.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'