Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу обележен Дан Европе

09. Мај У Шапцу обележен Дан Европе
Шабачке установе културе данас обележавају Дан Европе и Дан победе низом манифестација и богатим програм.

Библиотека шабачка приредила је изложбу радова на тему Европа, чији су аутори ученици основних и средњих школа са територије града.
Изложбу је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и напоменуо да је ово важна и велика изложба коју су направили „мали људи“ у сарадњи са својим наставницима и учитељима.
-За Шабац и наше друштво има наде само ако се бавимо правим темама, животним темама које могу да учине живот бољим. А за то је потребно да имамо друштво у ком има мира и разговора. Надам се да ће сви Шапчани доћи да виде ову изложбу, јер се у њој заправо налази живот. Важно је да се разумемо у нашој различитости, да разумемо да има много различитог наслеђа и да је потребно да живимо сви сложно заједно. Замислите Србију, овако малу, која је тако разнолика. А онда замислите Европу у којој је све то много, много веће и снажније, а опет та веза између људи је нераскидива. Ми из Шапца, а верујем и из Србије, желимо да будемо део те Европе, истакао је Зеленовић.

У 18 часова грађани ће моћи бесплатно да посете Народни музеј и погледају сталну поставку, у 19:30 у Културном центру предавање „Реформа основношколског система у Србији 1944-1959.”, а у 20 часова у Шабачком позоришту Уметнички колектив „Петар Драпшин“ из Новог Сада одржаће концерт антифашистичких песама.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'