Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу обележен Дан Европе

09. Мај У Шапцу обележен Дан Европе
Шабачке установе културе данас обележавају Дан Европе и Дан победе низом манифестација и богатим програм.

Библиотека шабачка приредила је изложбу радова на тему Европа, чији су аутори ученици основних и средњих школа са територије града.
Изложбу је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и напоменуо да је ово важна и велика изложба коју су направили „мали људи“ у сарадњи са својим наставницима и учитељима.
-За Шабац и наше друштво има наде само ако се бавимо правим темама, животним темама које могу да учине живот бољим. А за то је потребно да имамо друштво у ком има мира и разговора. Надам се да ће сви Шапчани доћи да виде ову изложбу, јер се у њој заправо налази живот. Важно је да се разумемо у нашој различитости, да разумемо да има много различитог наслеђа и да је потребно да живимо сви сложно заједно. Замислите Србију, овако малу, која је тако разнолика. А онда замислите Европу у којој је све то много, много веће и снажније, а опет та веза између људи је нераскидива. Ми из Шапца, а верујем и из Србије, желимо да будемо део те Европе, истакао је Зеленовић.

У 18 часова грађани ће моћи бесплатно да посете Народни музеј и погледају сталну поставку, у 19:30 у Културном центру предавање „Реформа основношколског система у Србији 1944-1959.”, а у 20 часова у Шабачком позоришту Уметнички колектив „Петар Драпшин“ из Новог Сада одржаће концерт антифашистичких песама.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'