Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу грађани стичу реалну моћ – партијски принцип биће превазиђен

05. Март У Шапцу грађани стичу реалну моћ – партијски принцип биће превазиђен
Коментаришући јуче одржане изборе за чланове савета месних заједница на подручју града Шапца, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић оценио је да је то пут ка оздрављењу друштва и превазилажењу партијског приступа. Он је подсетио да је реч о грађанским изборима, о изборима за представнике грађана у једној заједници, и да ту нема места за политичке странке. Ипак, неки у Србији сматрају да све о чему грађани одлучују треба да буде политизовано.
- Такве су околности биле јуче у 51 месној заједници. У 27 месних заједница победили су грађани као представници Српске напредне странке, а у 24 месне заједнице победили су грађани као представници својих идеја и жеља, саопштио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на конференцији за новинаре и изнео запажање да тамо где је изјашњавање било непосредно, а то су сеоске месне заједнице у којима је примењивана одлука о непосредном одлучивању, излазност грађана је била од 55 до 78 одсто. Са друге стране, у градским месним заједницама у којима се грађани још нису упознали са принципом слободног одлучивања, забележена је излазност од 15 до 25 одсто.
Пут ка оздрављењу друштва
Како је градоначелник нагласио, у Шапцу грађани стичу реалну моћ јер схватају важност укључивања у непосредно одлучивање, и тако је само у Шапцу.
- Ове године и у граду ћемо имати непосредно одлучивање о 280 милиона динара које су грађани уплатили на име пореза на имовину. Бићемо сведоци буђења добре енергије грађана јер ће грађани осетити одговорност и моћ да одлучују о окружењу у ком живе. То је једини начин да ово друштво оздрави. Ми сада живимо у болесном друштву, у ком чланови СНС-а на изборима за месне заједнице могу да обећају да ће запослити 500 суграђана у јавни сектор: Болницу, Електродистрибуцију, Телеком или у било коју републичку службу којом руководе чланови СНС-а. Таква обећања су нереална и неодржива и обмањују јавност, упозорио је градоначелник Шапца.
Зеленовић је такође истакао да нити он нити било ко од политичких лидера владајуће коалиције у Шапцу нису учествовали у кампањи за изборе у месним заједницама, свесни суштине ових избора, значаја грађанског принципа у животу једне заједнице и руковођени жељом да свака месна заједница добије најквалитетније представнике.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Фебруар 2019.

Радови у улици војводе Вука

ЈКП „Водовод-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Војводе Вука број 14. због због поправке канализационе цеви у периоду од 18. до 22. фебруара 2019. године ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'