Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу грађани стичу реалну моћ – партијски принцип биће превазиђен

05. Март У Шапцу грађани стичу реалну моћ – партијски принцип биће превазиђен
Коментаришући јуче одржане изборе за чланове савета месних заједница на подручју града Шапца, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић оценио је да је то пут ка оздрављењу друштва и превазилажењу партијског приступа. Он је подсетио да је реч о грађанским изборима, о изборима за представнике грађана у једној заједници, и да ту нема места за политичке странке. Ипак, неки у Србији сматрају да све о чему грађани одлучују треба да буде политизовано.
- Такве су околности биле јуче у 51 месној заједници. У 27 месних заједница победили су грађани као представници Српске напредне странке, а у 24 месне заједнице победили су грађани као представници својих идеја и жеља, саопштио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на конференцији за новинаре и изнео запажање да тамо где је изјашњавање било непосредно, а то су сеоске месне заједнице у којима је примењивана одлука о непосредном одлучивању, излазност грађана је била од 55 до 78 одсто. Са друге стране, у градским месним заједницама у којима се грађани још нису упознали са принципом слободног одлучивања, забележена је излазност од 15 до 25 одсто.
Пут ка оздрављењу друштва
Како је градоначелник нагласио, у Шапцу грађани стичу реалну моћ јер схватају важност укључивања у непосредно одлучивање, и тако је само у Шапцу.
- Ове године и у граду ћемо имати непосредно одлучивање о 280 милиона динара које су грађани уплатили на име пореза на имовину. Бићемо сведоци буђења добре енергије грађана јер ће грађани осетити одговорност и моћ да одлучују о окружењу у ком живе. То је једини начин да ово друштво оздрави. Ми сада живимо у болесном друштву, у ком чланови СНС-а на изборима за месне заједнице могу да обећају да ће запослити 500 суграђана у јавни сектор: Болницу, Електродистрибуцију, Телеком или у било коју републичку службу којом руководе чланови СНС-а. Таква обећања су нереална и неодржива и обмањују јавност, упозорио је градоначелник Шапца.
Зеленовић је такође истакао да нити он нити било ко од политичких лидера владајуће коалиције у Шапцу нису учествовали у кампањи за изборе у месним заједницама, свесни суштине ових избора, значаја грађанског принципа у животу једне заједнице и руковођени жељом да свака месна заједница добије најквалитетније представнике.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'