Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

У Шапцу 10 нових компанија до краја године

23. Јануар У Шапцу 10 нових компанија до краја године
- У Шапцу ћемо до краја године имати десет нових компанија из Италије, Аустрије, Јужне Африке, Русије и једну домаћу компанију, најавио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на данашњој конференцији за новинаре и додао да Шабац на овај начин показује да је заиста најбоље место за инвестиције у Србији, а политика града да свако заради више новца остварује се сваког дана.

Нове инвестиције стигле препоруком

Скупу, на ком су најављене нове инвестиције, поред градоначелника, присуствовали су председник Скупштине града Немања Пајић који је и председник Комисије за праћење инвестиција, Душан Костадиновић, заменик градоначелника и члан Комисије, Виолета Шестић, директорка ЈП „Инфраструктура Шабац“, Филипо Федалто, директор италијанске компаније Вопакел д.о.о. Шабац и Давид Томасин, директор Фокс-Пак, такође фирме из Италије. Укупна вредност најављених инвестиција је око 25 милиона евра, а очекује се да ће у десет нових компанија бити запослено више од 400 радника.
- Данас у Шапцу свако ко заиста тражи посао, нема проблем да га нађе, истакао је градоначелник Шапца и нагласио да су нове инвестиције дошле преко препоруке, на основу искустава које су постојеће компаније у граду имале. Како је градоначелник оценио, не постоји бољи начин за ширење бизниса и пословне сарадње од доброг гласа који се проноси.

Инвеститори задовољни подршком Града

Филипо Федалто је подсетио да Вопкел почео производњу у Шапцу 2015. године.
- У Шапцу смо наишли на велико разумевање и подршку локалне самоуправе за инвестцију, и због тога смо одлучили да проширимо своју производњу за додатних 1500 квадрата. Оно што нас посебно радује је то што у Шапцу увек можемо да наиђемо на подршку за сваку инвестицију, поручио је Федалто.
Дејвид Томасин је у Шапцу пословно присутан од 2007. године и како је на конференцији истакао, од тада је од локалне самоуправе добио пуну подршку у реализацији свих инвестиција.
- Ове године планирамо да изградимо нову фабрику која ће се простирати на 2000 квадрата. Бавићемо се производњом амбалаже, а највише амбалаже за храну за кућне љубимце. Наша намера је да у наредна три месеца кренемо са релизацијом ове инвестиције. Још једном бих поновио да смо у овом граду наишли на велику подршку. Важно нам је што можемо у потпуности да планирамо нашу инвестицију јер су сви рокови и динамика испоштовани, захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом. То је оно што у великој мери помаже у нашем послу, рекао је Томасин. Имајући у виду да у Шапцу послује чак седам италијанских компанија и извесно још две, размишља се о успостављању мале италијанске заједнице компанија које имају добре услове за пословање.

Нове компаније у Шапцу

Непи Инвестмент (тржни центар), Торекс (производња расхладних уређаја), Хекско (производња расхладних уређаја), Руски Кракси (производња фарбе за аутомобиле), ОДС Технолоџи (производња компонената за аутомобилску индустрију), Мега метал (производња металних констркција), Тех Пакеџинг Суплајс (производња амбалаже), Вопакел (производња политиленских фолија), Фокс Пак (производња амбалаже за паковање хране за животиње) и Пасубио ( производња и обрада коже за унутрашност луксузних аутомобила).

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
27. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- на деоници Улице краља Александра, од раскрснице са ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'