Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Тема социјалног дијалога покренута у Шапцу

29. Септембар Тема социјалног дијалога покренута у Шапцу
Шабац је данас био домаћин представницима Социјално-економског савета (СЕС) Србије, ангажованог у формирању локалних социјално-економских савета, како би социјални дијалог у земљи ојачао. То је значајно и са аспекта преговарачких капацитета за поглавње 19 – Социјална политика и запошљавање у преговорима за приступање Европској унији.
Како је навео Душан Петровић, секретар СЕС Србије, тему отварају у Шапцу јер је то град добре сарадње синдиката и Привредног савета.
- Шабац је просперитетни град који граби напред и добро разуме важност социјалног дијалога, истакао је Петровић.
Кључне теме дијалога су локалне политике запошљавања и квалитет радних места.
- Послодавци оцењују да у Шапцу постоји могућност даљег проширења индустријске делатности, што нас је мотивисало да ту почнемо посао, указао је Срђан Дробњаковић, директор Уније послодаваца Србије.
Чеданка Андрић, извршни секретар УГС Независност, рекла је да синдикати поздрављају свако отварање нових радних места, а посебно је важна њихова безбедност као и потписивање колективних уговора и социјални дијалог између послодаваца и синдиката.
- У Шапцу су и раније потписивани споразуми о оснивању локално-економских савета, тако да сам сигурна да Шабац уочава интерес социјалног дијалога, оценила је Чеданка Андрић.
Према речима градоначелника Небојша Зеленовића, тема социјалног дијалога покренута је у Шапцу где дијалог већ постоји, а у најкраћем року биће формализован, што ће бити пример осталим градовима.
- Развој је могућ само ако су сви чиниоци система задовољни. Ако су радници незадовољни, неће их бити довољно у фабрикама, ако локална самоуправа не ради добро свој посао, неће бити инвеститора и нових фабрика. Пошто смо ми у Шапцу тога свесни, а при том најефикаснији у систему јавне администрације, сасвим је логична одлука државне власти да свој тим пошаље најпре у Шабац. Овде су сви добродошли који озбиљно промишљају о будућности. Трудићемо се да испунимо стандарде социјалног дијалога како бисмо омогућили да се привреда, а тако и читав град, развија. То подразумева да представници запослених буду укључени у одлучивање о најважнијим питањима, закључио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'