Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Табановић: освештан темељ цркве

08. Јул Табановић: освештан темељ цркве
Владика шабачки Лаврентије освештао је темељ цркве која ће бити изграђена у центру Табановића. Храм ће носити име свете Тројице, а изградња се финансира новцем од пореза на имовину који су уплатили мештани Табановића, а Град Шабац им вратио да сами одлучују како ће бити потрошен.
Када је у децембру било организовано изјашњавање на ком су грађани одлучивали како ће бити потрошен новац од пореза, већина мештана гласала је за пројекат изградње цркве, за који су определили 2,3 милиона динара, од укупног износа 2,7 милиона динара којим су располагали за пројекте.
Милан Ивановић, председника Савета Месне заједнице „Табановић“, поносан је што се данас у центру села окупио велики број становника.
- Кренула је и последња фаза у реалиазацији пројекта. Почели смо предлгањем идеја, па гласањем, а сада видимо и да је оно за шта су становници Табановића игласали, сада почело и да се реализује. Када је било прво гласање у децембру, имали смо 2,7 милиона динара на располагању, од којих је предложено да се 2,3 милиона уложе у изградњу цркве чије темеље је дана освештао владика Лаврентије. Као што се може видети, обећања се испуњавају и ми смо због тога срећни и поносни, јер ћемо захваљујући вољи грађана имати цркву у Табановићу, рекао је Милан Ивановић.
Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ Шабац, навео је да је градња цркве у овом селу једна од најоригиналнијих идеја које су се нашле на гласачким листићима на првом непосредном изјашњавању.
- Идеја је било много и свака је добра на свој начин. А као што смо обећали, са првим лепим данима почела је и њихова реализација. Град Шабац је по својој јединственој одлуци да омогући грађанима да одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину, постао препознатљив. Доказ за то је награда у категорији "Сервис грађана" на конкурсу Шампиони локалног развоја, коју је Шабац добио баш због ове јединствене политике коју спроводу. Да је идеја да грађани више одлучују добра, потврдили су Министарство за државну управу, НАЛЕД, РТС и Развојна агенција Србије. На нама у Градској управи је да слушамо потребе грађана и помогнемо у реализацији, подвукао је Васић.
Владика шабачки Лаврентије истакао је да мештани Табановића, покретањем иницијативе да изграде цркву у селу, покренули велико дело.
- Унапред сам захвалан свима који буду помогали ово велико и лепо дело. Становници Табановића су желели да се подигне духовни храм. Познајући доброту и преданост ових људи, сигуран сам да ће здање бити завршено на време, онако као Бог и ми очекујемо од мештана, додао је владика Лаврентије.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'