Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Табановић: Градња цркве од марта

09. Фебруар Табановић: Градња цркве од марта
Црквени одбор Табановића усвојио је предлог пројекта за идејно решење цркве, чија ће градња, како је планирано, почети у марту.
Мештани Табановића су на референдуму прошле године у децембру изгласали да се 2,3 милиона динара, прикупљених од пореза на имовину у њиховом селу, определи за изградњу цркве.
На иницијативу владике Лаврентија, епархија шабачка је мештанима Табановића поклонила пројекат и идејно решење за градњу верског објекта, које су црквеном одбору презентовали Милан Васић, директор ЈП “Инфраструктура” Шабац и Катарина Дубљанин, главни градски урбаниста.
Скупу су присуствовали и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника и представници Савета Месне заједнице “Табановић”.
Према речима мештана, одлука да се изгради црква наишла је на позитивне реакције становника, који никада нису имали верски објекат у селу.
Градоначелник Зеленовић је похвалио ентузијазам Табановчана и истакао да је ово почетак новог циклуса након референдума организовани у 24 сеоске и приградске месне заједнице.
-Права народна воља добија свој облик јер оно што је прошле године била идеја, сада почиње да се остварује. У неким меснима заједницама почело је прибављање дозвола, негде се пишу пројекти, а има и радова као што је уређење путева, са којима можемо одмах да почнемо. Табановчани су на гласању имали оригиналан предлог, да се у селу гради црква и за тај предлог су издвојили 2,3 милиона динара од пореза на имовину који је враћен у њихову месну заједницу. Град је на располагању да пружи сваку врсту помоћи и да буде партнер у пројектима. Сматрамо да људи који живе у неком месту најбоље знају шта ту треба да се гради и уређује. Све што је изгласано на референдумима, биће и урађено, а то гарантујем ја, као градоначелник Шапца, рекао је Зеленовић.
Он је додао да је непосредно изјашњавање, први пут на овај начин организовано у Шапцу, имало велики одјек и у другим градовима и општинама у Србији, који су се јавили у жељи да примене овакав модел одлучивања.
Свештеник Илија Исаиловић је навео да је изградња цркве у центру вишегодишња жеља мештана Табановића.
-Сваки почетак је тежак али село има воље и сигуран сам да ће се храм бити изграђен веома брзо, рекао је свештеник.
Табановић је месна заједница која је на референдумима у децембру одлучивала о највише новца, 2,7 милиона динара. Као приоритетну и највећу инвестицију, изгласали су градњу црке, а од остатака новца планирају да шљунче путеве и помогну фудбалском клубу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Фебруар 2019.

Радови у улици војводе Вука

ЈКП „Водовод-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Војводе Вука број 14. због због поправке канализационе цеви у периоду од 18. до 22. фебруара 2019. године ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'