Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Табановић: Градња цркве од марта

09. Фебруар Табановић: Градња цркве од марта
Црквени одбор Табановића усвојио је предлог пројекта за идејно решење цркве, чија ће градња, како је планирано, почети у марту.
Мештани Табановића су на референдуму прошле године у децембру изгласали да се 2,3 милиона динара, прикупљених од пореза на имовину у њиховом селу, определи за изградњу цркве.
На иницијативу владике Лаврентија, епархија шабачка је мештанима Табановића поклонила пројекат и идејно решење за градњу верског објекта, које су црквеном одбору презентовали Милан Васић, директор ЈП “Инфраструктура” Шабац и Катарина Дубљанин, главни градски урбаниста.
Скупу су присуствовали и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника и представници Савета Месне заједнице “Табановић”.
Према речима мештана, одлука да се изгради црква наишла је на позитивне реакције становника, који никада нису имали верски објекат у селу.
Градоначелник Зеленовић је похвалио ентузијазам Табановчана и истакао да је ово почетак новог циклуса након референдума организовани у 24 сеоске и приградске месне заједнице.
-Права народна воља добија свој облик јер оно што је прошле године била идеја, сада почиње да се остварује. У неким меснима заједницама почело је прибављање дозвола, негде се пишу пројекти, а има и радова као што је уређење путева, са којима можемо одмах да почнемо. Табановчани су на гласању имали оригиналан предлог, да се у селу гради црква и за тај предлог су издвојили 2,3 милиона динара од пореза на имовину који је враћен у њихову месну заједницу. Град је на располагању да пружи сваку врсту помоћи и да буде партнер у пројектима. Сматрамо да људи који живе у неком месту најбоље знају шта ту треба да се гради и уређује. Све што је изгласано на референдумима, биће и урађено, а то гарантујем ја, као градоначелник Шапца, рекао је Зеленовић.
Он је додао да је непосредно изјашњавање, први пут на овај начин организовано у Шапцу, имало велики одјек и у другим градовима и општинама у Србији, који су се јавили у жељи да примене овакав модел одлучивања.
Свештеник Илија Исаиловић је навео да је изградња цркве у центру вишегодишња жеља мештана Табановића.
-Сваки почетак је тежак али село има воље и сигуран сам да ће се храм бити изграђен веома брзо, рекао је свештеник.
Табановић је месна заједница која је на референдумима у децембру одлучивала о највише новца, 2,7 милиона динара. Као приоритетну и највећу инвестицију, изгласали су градњу црке, а од остатака новца планирају да шљунче путеве и помогну фудбалском клубу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'