Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Табановић: Догодине можда црква у селу

14. Новембар Табановић: Догодине можда црква у селу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и владика шабачки Лаврентије посетили су данас Табановић и са мештанима овог мачванског села разговарали о предлогу Савета месне заједнице да се на пролеће, од средстава од повраћаја новца од пореза на имовину у село, започне изградња цркве. Мештани су за нови храм определили парцелу у центру села.
Владика Лаврентије је приликом разговара са окупљеним становницима Табановића казао да је за њега велика радост што су мештани једног села одлучили да зидају нови храм.
-Храм је саставни део живота једног народа, потребан је души, као што је телу потребна свакодневна храна. Ово место би убудуће требало да буде део неба на земљи, место где ће се људи окупљати и у радости и у невољи. Из искуства других црквених заједница, знам да ће ово бити омиљено место састајања становника. Надам се да ћемо дочекати да освештамо темељ, а касније и остале радове. Желим пуно успеха онима који почињу ово дело, јер ће ово бити још један украс наше лепе Мачве, рекао је владика Лаврентије.
Председник Месне заједнице „Табановић“ Милан Ивановић рекао је да у овом селу први пут имају довољно новца за изградњу цркве и да се нада да ће мештани подржати овај предлог на гласању о трошењу новца из буџета које је заказано за 3. децембар.
-Мештани Табановића оставиће својим потомцима храм, чију су изградњу сами финансирали, плаћајући порез на имовину, каже Ивановић.
Он је додао да има много потреба у селу али да ће се изградњом цркве испунити вишедеценијски сан мештана овог мачванског села.
-Путеви у селу су солидни, зато смо, након разговора са суграђанима, одлучили да приоритет буде изградња цркве. Табановић је одувек желео да има цркву, а сада коначно имамо и довољно новца за то, задовољан је Ивановић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да први пут у историји Србије грађани имају могућност да одлучују како ће њихов новац бити потрошен.
-Поздрављам предлог мештана Табановића и њихову жељу да изграде цркву. Драго ми је што је преосвећени владика дошао данас да посети ову месну заједницу која има формалан предлог за изградњу цркве. Позивам све мештане да изађу 3. децембра на гласање и одлуче на који начин ће бити потрошен новац од пореза на имовину који плаћају. Лично гарантујем да ће оно што ове године буде изабрано гласањем, наредне бити изграђено, рекао је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
12. Децембар 2018.

Радови у улици Вка Караџића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу у улици Вука Караџића број ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'