Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Све бројније групе шабачких предшколаца

26. Април Све бројније групе шабачких предшколаца
Чланови Градског већа града Шапца усвојили су данас Предлог решења о утврђивању 20 одсто већег броја деце у васпитним групама целодневног боравка у ПУ „Наше дете“ у Шапцу, у радној 2018/19. години. Оправданост за доношење Решења о повећању броја деце у васпитној групи је велика заинтересованост и потреба породица али и број пријављене деце на конкурс за упис у целодневни боравак. Како је образложено на данашњој седници Градског већа, услови у којима деца бораве, величина радних соба и других простора у вртићима, омогућавају уписивање већег броја деце, тако да се неће умањити квалитет услова за боравак, васпитање и образовање, негу, исхрану и превентивно - здравствену заштиту деце у Предшколској установи.
Већници су једногласно усвојили Предлог закључка о преносу без накнаде права јавне својине над пловилом Министарству унутрашњих послова, Полицијској управи у Шапцу. На основу овог закључка, Град Шабац поклања Полицијској управи чамац, мотор и приколицу, који су добијени учешћем у Пројекту прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Хрватске, финансираним средствима Европске уније.
Усвојен је и закључак да Град Шабац поклони Сектору за ванредне ситуације, Одељењу у Шапцу, две мобилне пумпе за одбрану од поплава, алуминијумски чамац и пунилицу за песак, опрему коју је Град добио из Пројекта прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Хрватске.
Чланови Градског већа града Шапца усвојили су и Одлуку о прихватању донације-Споменика шабачким новинарима, који Граду уступа Компанија “Слобомир” из Бијељине. Споменик је посвећен трагично настрадалим шабачким новинарима, који су животе изгубили на банијском ратишту, 9. октобра 1991. године. Споменик ће бити постављен испред зграде Гласа Подриња.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'