Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Сутра пред Саветом Европе
о угроженој
локалној демократији

05. Новембар Сутра пред Саветом Европе <br>о угроженој<br> локалној демократији
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић сутра ће пред Конгресом локалних и регионалних власти Савета Европе у Стразбуру известити о злоупотребама републичке власти и кршењу грађанских и политичких права у Србији. То је наставак дебате започете 28. јуна у Истанбулу, где се говорило о притисцима напредњачке власти на Параћин, Чајетину и Шабац.
- Савет Европе ће сазнати како се у Србији крши Европска повеља о локалној самоуправи кроз кршење изборних правила, измену воље грађана на изборима, непостојање критеријума за расподелу новца из републичког буџета и злоупотребу државних институција, каже градоначелник Шапца.
Он додаје да ће Савет Европе известити и о злоупотреби у расподели новца локалним самоуправама из републичког буџета, и о томе како министарства и републичка администрација уопште, коче редовне поступке чиме се централна власт брутално обрачунава са локалним самоуправама у којима је СНС у опозицији.
- Централна власт злоупотребом и незаконитим поступањем онемогућава развој општина и градова, закључује градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Новембар 2018.

Водовод изводи радове на Цветном тргу

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'