Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Стогодишњица ФК „Мачва“: Од Лоптачког клуба
до Супер лиге Србије

12. Октобар Стогодишњица ФК „Мачва“: Од Лоптачког клуба <br> до Супер лиге Србије
У Народном музеју вечерас је свечано отворена изложба „ФК Мачва: 100 година“, као део прославе једног века од оснивања овог фудбалског клуба. Посетиоцима су представљени развој и најзначајнији успеси клуба, трофеји и тимови играча, а поставка се може погледати до 22. октобра.
Аутори изложбе су: Светланка Милутиновић, музејски саветник Народног музеја Шабац, Александар Ђенадић, хроничар ФК „Мачва“, и Марко Гавриловић, архитекта, а симболично су је отворили “Мачвини” омладинци.

Посетиоце изложбе поздравили су Нела Тонковић, директорка Народног музеја, Драгојло Лазић, председник Скупштине ФК “Мачва”, и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, који је истакао да се кроз оснивање “Мачве” прелама и дух Шапчана.
- Фудбалски клуб “Мачва” настао је непосредно после Великог рата и великог страдања нашег града, што показује дух Шапчана који су решили да се изборе са трагедијом, окрену се будућности и стварају нове вредности. Тако је “Мачва” једна од нових вредности која траје на понос Шапчана већ 100 година и надам се још дуго, рекао је Немања Пајић.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић позвао је суграђане да погледају изложбу и богату историју “Мачве” јер, како је навео, нема много клубова у Србији који могу да се подиче стогодишњицом.
- Као град, Шабац се на достојан начин одужио “Мачви” доделивши јој највише признање, Априлску награду за укупан развој и промоцију града. “Мачва” ће живети и кад нас не буде било и верујем да је довољно да најважнију споредну ствар на свету учинимо довољно занимљивом, да оно што је сада неколико хиљада гледалаца, у будућности буде много више. Град се потрудио да свом клубу обезбеди најбоље могуће услове за такмичење и труди се да од сећања и стогодишње традиције не остане само празна прича, рекао је градоначелник и честитао “Мачви” стогодишњицу постојања.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'