Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Сто нових стабала за чистија плућа Шапца

03. Новембар Сто нових стабала за чистија плућа Шапца
Град Шабац трећу годину за редом организује акцију „Новембар-месец нових садница“, у којој је до сада засађено више од 2000 нових стабала.
Овогодишњу акцију, на Светски дан чистог ваздуха, подржала је Хемофарм Фондација, чији су запослени са шабачким првацима посадили 100 нових садница на простору некдашње касарне. Зеленој акцији на Старом граду придружили су се амбасадорка Аустралије у Србији, Џулија Фини и глумци серије “Сенке над Балканом“.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је веома поносан на чињеницу да је новембар у Шапцу постао месец дрвећа.
-Пре две године смо одлучили да новембар постане месец садница у Шапцу јер желимо да град буде лепши, зеленији и здравији. Задовољство ми је што нас у овој идеји, донацијом садница, подржава велика компанија као што је „Хемофарм“.
Желимо да унапредимо еколошке стандарде у граду. Зато укључујемо све који желе да учествују у озелењавању града. Нове саднице неће само улепшати град, оне ће створити „нова плућа“ Шапца за генерације које долазе. Нашу екололошки орјентисану свест најбоље представља пројекат „Савапарк“, којим ће Шабац добити зелени појас уз реку, са рекреативним и културним садржајима, на површини од 300 хектара, казао је Зеленовић.
Роналд Зелигер, генерални директор „Хемофарма“, рекао да је ова компанија као лидер у одрживом развоју снажно орјентисанa ка екологији у свим срединама где послују. Подсетио је да је ово друга акција озелењавања у Шапцу којој се њихова компанија одазвала.
-“Хемофарм“ живи и дише ваздух овог града. Ми смо компанија која послује у овом граду и запошљава житеље овог града. Нама је стало до тога да Шабац буде здрава еко-средина која својим грађанима обезбеђује квалитетне услове за живот. Слободно могу рећи да кад је реч о пословном комплексу „Хемофарма“ у Шапцу, он представља ваздушну бању у пуном смислу те речи: наше постројење за пречишћавање вода је комплетно завршено и одлично функционише, погони су енергетски ефикасни, рад котларнице је на највишем нивоу, напоменуо је Зелигер и додао да је подизање еколошке свести грађана веома важно у срединама попут Шапца где постоје индустријска постројења.
Џулија Фини, амбасадорка Аустралије у Србији, похвалила је идеју и визију „Савапарка“ која јој је данас презентована.
-Ово је добра визија за целу заједницу и зато сматрам да би сви грађани требало да јој се приклоне. Пре доласка у Београд учествовала сам у преговорима о климатским променама и због тога имам велико поштовање и разумевање према свему што се ради за очување животне средине. Честитам Граду и свима који су се данас окупили да саде дрвеће, закључила је амбасадорка Аустралије.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
12. Децембар 2018.

Радови у улици Вка Караџића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу у улици Вука Караџића број ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'