Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Штитар: У току уређење амбуланте
и крова на Дому културе

07. Август Штитар: У току уређење амбуланте <br> и крова на Дому културе
Штитар је прва месна заједница која се непосредно изјашњавала о трошењу новца од пореза на имовину у овој години. Савет месне заједнице је за ово изјашњавање кандидовао четири пројекта, коју су изгласани на референдуму организованом у мају.
Као најважнији пројекат издвојена је реконструкција зграде у којој се налази амбуланта и за те немане је опредељено 800.000 динара.
Реконструкција крова и постављање нове столарије почело је прошле недеље, а данас је Штитар посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и са представницима Савета месне заједнице и мештанима разговарао о динамици којом се изводе радови.
-Поносан сам на чињеницу да у Шапцу људи сами одлучују како ће трошити новац од пореза на имовину који се прикупи у месту у ком живе. Тако мештани одлучују шта су им приоритети, да ли желе да уређују амбуланту, да ли да насипају путеве или да среде Дом културе у свом селу. Они одлучују о свом новцу и зато сматрам да доносе најбоље одлуке. Док у неким другим градовима градоначелници одлучују да ли да ће да праве кућице за врапце или да купе скупу новогодишњу расвету, у Шапцу не одлучује један човек, него одлучују грађани, напоменуо је Зеленовић и истакао да је поносан на Штитарце због агилности да се први организују за овогодишње референдуме и већ у првој половини године одлуче шта је то што треба да се уреди у селу.
Душан Туфегџић, председник Савета МЗ „Штитар“, подсетио је на лоше стање у ком се налазио Дом културе пре почетка санације крова и столарије. Он је рекао да је одлична динамика којом се реализују послови, и да очекује да ће се лекар за десет дана вратити у амбуланту.
-Када смо отворили зидове, скинули столарију и кров, видели смо да ту има потребе и за додатним радовима, јер је објекат стар и није се у њега улагало деценијама. Дошли смо до закључка да се мора радити и струја и нове плочице на одређеним деловима зграде. Уредили смо и зарасле обале уз путеве који воде до њива и споменик у центру. Радимо и на други пројектима који нису само ови који су изгласани на референдуму, рекао је Туфегџић.
Он је апеловао на све становнике Штитара и осталих 59 месних заједница да почну редовно да плаћају порез.
-Сад ће се људи уверити да када плате порез, то се враћа њиховом селу и њима на одлучивање како да троше те пере. Овакви примери, радови као у нашем селу, показују да све што се изгласа се и уради. Зато апелујем на све да прво плате порез на имовину, јер је то једини порез који се одмах врати њима, подвукао је председник Савета МЗ „Штитар“.
Поред предлога за адаптацију амбулатне, Штитарци су изгласали да се 400.000 динара определи за изградњу пешачке стазе у улици Душана Лончара, 295.000 динара за омладину, спорт и културу и 780.285 динара за уређење атарских путева.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'