Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Штитар: непосредно изјашњавање 27. маја

20. Мај Штитар: непосредно изјашњавање 27. маја
Мештани Штитара биће први који ће моћи да се непосредно изјашњавају о трошењу средстава од пореза на имовину који се враћа месним заједницама на коришћење. Референдум ће у овом селу бити организован у недељу 27. маја, a на гласачком листићу ће бити предложена четири пројекта, за чији реализацију буџет не прелази 2,2 милиона динара, колико ове године село има на располагању.
Са мештанима Штитара синоћ је на збору грађана чија је тема био предстојећи референдум разговарао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је подсетио на јединствену политку Града Шапца, који једини становницима месних заједница враћа средства прикупљена од пореза, да сами одлучују како ће их потришити.
-Ово је пример суштинске децентрализације, по чему се Шабац издваја од других градова у Србији. Мештани Штитара ће бити први који ће ове године одлучивати, јер имају агилан Савет Месне заједнице, који је брзо дошао до идеја и приоритетних предлога за ову годину. Прошле године су 24 месне заједнице учестовале на непосредном изјашњавању. Ове године учествују сви, свих 60 месних заједница, 100 хиљада Шапчана који ће одлучивати о трошењу близу два милиона евра. Сматрам да људи који живе у неком месту најбоље знају шта су праве потребе те месне заједнице. Зато сам ја, као градоначелник, гарант да ће све што се изгласа на референдумима бити и урађено. Тако је сада у 24 месне заеднице у којима се прошле године одлучивало, тамо се сада реализујују изгласани пројекти и ради пуном паром. Лепота овог подухвата је у томе и што су потребе сваке месне заједнице различите и оригиналне, рекао је Зеленовић.
Душан Туфегџић, председник Савета Месне заједнице „Штитар“ позвао је све мештане овог села да се упишу у спискове за гласање и изађу 27. маја на референдум.
-На гласачком листићу се налазе четири предлога, од чега нам је приоритет реновирање здравствене амбуланте и крова на објекту у ком се налази амбуланта. За тај пројекат смо определили највише средстава. Пошто је Савет месне заједнице једини предлгач, предложили смо и да се средстава уложе у изградњу пешачке стазе у улици Душана Лончара, да се део средстава определи за програме из области културе и спорта и за шљунчење и реконструкцију атарских путева у селу, рекао је Туфегџић.
Радмила Гајић, одборница у Скупштини града Шапца и мештанка Штитара, подсетила је да је градски парламент једини у Србији који је изгласао овакву одлуку, да се средства од пореза враћају у месне заједнице. Она је похвалила идеју и позвала све Шапчане да се укључе у одлучивање како би живот у местима у којима живе и гаје своју децу био квалитетнији.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'