Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Штитар се спрема да одлучи како ће потрошити
2,2 милиона динара

21. Мај Штитар се спрема да одлучи како ће потрошити<br> 2,2 милиона динара
У Штитару ће у недељу бити одржано непосредно изјашњавање на ком ће грађани одлучити како ће бити потрошен новац од пореза на имовину који је у овом месту прикупљен. Савет месне заједнице је за ово изјашњавање кандидовао четири пројекта, а као најважнији издвајају реконструкцију амбуланте и предлажу да се за те намене издвоји 800.000 динара.
Ако мештани Штитара подрже предлог Савета месне заједнице да се новац од пореза уложи у адаптацију амбуланте, 800.000 динара биће уложено у реконструкцију фасадe и крова који прокишњава, замену столарије, кречење, уређење пода и увођење грејања на струју.
-Амбуланта је већ дуго за мештане Штитара велики проблем. Услови у ком доктори раде нису добри, кров прокишњава, грејање је на старинске пећи које не могу адекватно да загреју просторију, објаснио је Душан Туфегџић зашто је Савет Месне заједнице, на чијем је он челу, кандидовао овај предлог.
Он је додао да имају мајсторе у Штитару који су ради да помогну и тако уштеде новац којим би платили друге извођаче радова.
Помоћник директора Дома здравља „Др Драга Љочић“ Дејан Павловић поздравио је иницијативу мештана да реконструишу зграду у којој се налази амбуланта и тако обезбеде боље услове за рад лекара и лечење пацијената.
-Јако смо поносни што су мештани Штитара препознали да је здравствена станица једна од најважнијих ствари у њиховом селу. Изузетно ми је драго што ће амбуланта коначно добити одговарајуће инфраструктурне услове које мештани заслужују, рекао је др Павловић и позвао грађане Штитара да у недељу у што већем броју изађу на непосредно изјашњавање и одлуче како ће бити потрошен новац од пореза на имовину.
Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника за укључивање грађана, подсетила је да право да гласају имају само они који су уписани у списак учесника непосредног изјашњавања и да је упис у списак за предстојеће изјашњавање у Штитару могућ до 25. маја. Грађани се могу уписати у списак за непосредно изјашњавање у најближој месној канцеларији или у згради Градске управе града Шапца.
Гласање ће бити одржано у недељу 27. маја од 8 до 20 часова, а поред предлога за изградњу амбуланте, грађани ће одлучити и да ли желе да уложе 400.000 динара за изградњу пешачке стазе у улици Душана Лончара, 295.000 динара за омладину, спорт и културу и 780.285 динара за уређење атарских путева, како је Савет Месне заједнице „Штитар“ предложио.
Од пореза на имовину у овом месту прикупљено је 2.275.285 динара и тај износ биће у целости инвестиран у предложене пројекте уколико сва четири предлога добију подршку мештана Штитара.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'