Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Стипендије за најбоље високошколце у Шапцу:
За студенте три милиона динара

30. Март Стипендије за најбоље високошколце у Шапцу: <br> За студенте три милиона динара
Стипендије града Шапца добило је 18 студента са најбољим просеком, али и двоје са смерова дефицитарних занимања. За ове стипендије из градског буџета је издвојено три милиона динара.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је данас пријем за студенте, стипендисте Града, на ком им су им уручени уговори.
Честитајући студентима, Зеленовић је подсетио на знање као универзалну вредност.
- То је вредност коју вам нико не може одузети. Ако постоји град у Србији који цени знање, онда је то Шабац. Важно је да промовишемо младе, вредне и образоване људе и да им покажемо да се њихов труд исплати и да ће живети добро било где. Поносан сам на чињеницу да Шабац промовише добру енергију нових људи који се боре за бољи живот и место у друштву. Као и претходних година, стипендисти студенти постају саветници градоначелника, па сам расположен да чујем све њихове сугестије и идеје како да Шабац учинимо бољим местом за живот, казао је Зеленовић.

Износ појединачне стипендије утврђује се у висини четири бруто основице за обрачун плата запослених у Градској управи, што износи око 14.608,00 динара.
Наградне стипендије за које је био расписан конкурс су следеће: пет стипендија за студенте факултета друштвено-хуманистичких наука, три стипендије за студенте факултета природно-математичких наука, четири стипендије за студенте факултета техничко-технолошких наука, пет стипендија за студенте факултета медицинских наука и једна стипендија за студента факултета уметности. Град Шабац је расписао конкурс за стипендирање студената за дефицитарна занимања на основним академским и мастер академским студијама, факултета чији је оснивач Република Србија и то за следећа занимања: професор немачког језика и дипломирани грађевински инжењер.

Стипендирање студената је дугогодишња пракса града Шапца. 2009. године усвојен је нови правилник по коме се годишње додељује од 20 до 25 стипендија.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'