Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Србији је потребан глас нормалности

30. Мај Србији је потребан глас нормалности
Лидери опозиционих странака Србије подржали су иницијативу општина Параћин и Чајетина и Града Шапца да се позове Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, да у оквиру својих надлежности организује мисију за утврђивање чињеница о стању локалне демократије у Србији.
Тим поводом данас су у Шапцу боравили: Драган Ђилас, шеф одборничке групе Савез за Србију у парламенту Београда, др Зоран Лутовац, кандидат за председника Демократске странке, Вук Јеремић, председник Народне странке, Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, Борислав Стефановић, председник Левице Србије и Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије „Слога”.
Они су на састанку са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, замеником градоначелника Душаном Костадиновићем и председницима општина Параћин и Чајетина Сашом Пауновићем и Миланом Стаматовићем разговарали о стању локалне демократије и проблемима са којима се општине и градови суочавају.
Обраћајући се на конференцији за новинаре која је тим поводом организована у Градској кући, градоначелник Шапца оценио је да би састанак требало да омогући да се у Србији чује један нов глас, глас нормалности.
- Председник општине Чајетина и ја подржали смо писмо које је наш колега из Параћина послао Савету Европе у којем се указује на катастрофално стање у локалним самоуправама у Србији, и на непријатности, притиске, претње и незаконите радње којима су изложене локалне самоуправе чији челници нису по вољи Српске напредне странке. Захвалан сам представницима опозиције који су данас дошли у Шабац, да нас подрже, и верујем да је то добар пут и да смо данас постигли квалитетан политички договор о томе како да на добар начин представимо проблеме локалне демократије у Истанбулу, на Конференцији Савета Европе, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Председник општине Параћин Саша Пауновић изнео је детаље заједничке акције чији је циљ да докаже кршење основних принципа слободе, људских права, владавине права и локалне демократије у Србији.
- Осим прикупљања доказа, предвиђена је петиција одборника локалних парламената у Србији, која ће дати јасну слику стања демократије у локалним срединама. Крајем јуна све то ће бити изнето пред Комитет за мониторинг Савета Европе, односно Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе. Након тога очекујемо процедуру чији је циљ упућивање мисије за утврђивање чињеничног стања у овој области у Србији, објаснио је Пауновић

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'