Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Споменик Јеврему Обреновићу на пролеће
у Шапцу

09. Децембар Споменик Јеврему Обреновићу на пролеће<br> у Шапцу
У радионици академског вајара Владимира Товића приводи се крају моделовање споменика Јеврему Обреновићу који ће на пролеће наредне године бити постављен у Шапцу, испред Дома војске.

Споменик је висок четири метра, тренутно се налази у Сремској Митровићу у радионици уметника Владмира Товића одакле посао преузимају ливци. Ово је била прилика да јавност види како ће споменик изгледати пре него што се приступи процесу ливења.

Уметник је протеклих шест месеци посветио изради скулптуре.

-Рад је био веома исцрпљујући за ових шест месеци, задовољан сам на крају изгледом скулптуре. После вајања у глини, долазе ливци, скидају калуп и носе у ливницу где се наставља процес, рекао је Товић и објаснио да је ливцима потребно између два и три месеца да заврше посао тако да се у марту очекује да ће споменик бити израђен.


Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је данас приликом посете уметничкој радионици да је Шабац одавно требало да постави споменик Јеврему Обреновићу али да је недостајало спремности и најавио радове на Дому војске испред ког ће споменик бити постављен.

-Захваљујем се Владимиру Товићу на изузетном труду који је уложио да на прави начин прикаже Јеврема Обреновића. Ми смо као Град одавно донели одлуку да треба да се уради споменик али никада није било довољнo времена и спремности. Ми смо почетком ове године уговорили тај посао са уметником који је победио на конкурсу, са вајаром Владимиром Товићем. Шабац треба на достојан начин да се одужи Јеврему Обреновићу. Овај споменик ће красити трг испред Дома војске и биће један нови симбол нашег града. Радиви на уређењу Дома војске крећу сутра, најавио је градоначелник Небојша Зеленовић.Игор Марсенић, члан Градског већа града Шапца, верује да постављање споменика Јеврему Обреновићу касни “бар 120 година”.

-Ми и дан данас шетамо улицама које је формирао Јеврем Обреновић. Верујем да бар 120 година касни реализација оваквог споменика. Ми смо чврсто решили да исправимо ову неправду. Верујем да овај рад треба да буде понос за све наше суграђане, рекао је Марсенић.Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'