Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина изгласала смањење пореза на имовину

29. Новембар Скупштина изгласала смањење пореза на имовину
Одборници Скупштине града Шапца једногласно су данас усвојили предлог Одлуке да се умањи порез на имовину за два одсто на територији града Шапца.
Ова Одлука почеће да се примењује од 1. јануара 2018. године.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је ова одлука Шапца мерило другачијег приступа у односу на политику у осталим градовима у Србији.
-Мислим да су грађани потпуно свесни да се овог месеца у готово свим локалним самоуправама у Србији повећава порез на имовину. Распони повећања крећу се од једног до пет одсто. Ми у нашем граду желимо потпуно другачији приступ и другачију политику. Зато смо предложили Скупштини да се порез нашим суграђанима умањи за два одсто јер верујемо да је важно да дамо што већи могући подстицај, односно да олакшамо измиривање обавеза. Тај подстицај важи и за привреду и за грађане, рекао је градоначелник.
Он се захвалио грађанима који редовно измирују своје обавезе и подсетио да ће на гласању о трошењу новца из буџета месних заједница које ће бити у недељу, грађани одлучивати управо о трошењу пореза на имовину.
-У Шапцу ће увек бити најбоља услуга по најнижој цени, али сви морају да плаћају своје обавезе. Наша политика се заснива на томе да грађане укључимо у одлучивање што је више могуће. Пример су референдуми који ћемо имати у 24 шабачка села у недељу. Грађани ће одлучивати о трошењу новца који је прикупљен од пореза на имовину. Порез на имовину који грађани уплате остаје у њиховом месту да сами одлучују како ће га потрошити. Зато је важно да га плаћају сви. То је начин да се даље развијају наше месне заједнице, казао је градоначелник и најавио да ће наредне године на овај начин одлучивати све месне заједнице.
Пред одборницима данас је још осам тачака дневног реда. Одлучиваће о: Предлогу правилника о поступку и критеријумима за избор програма рада/пројеката у области социјалне и здравствене заштите који се финансирају и суфинансирају из буџета Града Шапца, затим о Предлогу правилника о начину, мерилима и критеријумима за избор пројеката у области културе који се финансирају и суфинансирају из буџета града, о Предлогу плана детаљне регулације “Део блока 35” у Шапцу, Предлогу плана детаљне регулације “Улица Гучевска са деловима блокова 275 и 276 у Шапцу”, Предлогу измене и допуне плана детаљне регулације “ОБ2” у делу блока у улици Васе Пелагића у Шапцу, Предлогу измене и допуне плана детаљне регулације “Јеленча” - друга измена, Предлогу одлуке да се не израђује стратешка процена утицаја на животну средину измене и допуне плана детаљне регулације “Јеленча” - друга измена, Предлогу решења о разрешењу једног члана школског одбора Основне школе “Краљ Александар Карађорђевић” у Прњавору.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'