Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града: усвојен ребаланс буџета

25. Септембар Скупштина града: усвојен ребаланс буџета
Одборници су на данашњој, 35. седници Скупштине града Шапца разматрали и усвојили шестомесечни извештај о извршењу буџета града Шапца, након чега су подржали и Предлог одлуке о ребалансу буџета града за текућу годину.
Како је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао, сав новац који је прераспоређен са пројеката за које је извесно да неће у целости бити остварени у овој години, биће инвестиран у инфраструктуру – улице у граду, путеве у селу, паркове, тротоаре.
-Са једне стране имамо више прихода у буџету него што смо планирали. Са друге стране уочили смо да два пројекта неће бити утрошена до краја године у оном обиму у ком смо планирали. Предложили смо Скупштини града да усвоји препакивање тог новца. Реч је о инвестицијама за Бенску бару и линију муља на Постројењу за пречишћавање отпадних вода. Очигледно је да држава не жели да финансира тај пројекат и нису одвојили новац у буџету. С обзиром на то да држава није одвојила новац, бесмислено је да ми држимо 180 милиона на рачуну тако да смо тај новац препаковали и он ће бити инвестиран у инфраструктуру, путеве, улице у граду и селу, тротоаре, паркове. Одвојили смо више од 35 милиона за тротоаре. Радићемо свакако Бенску бару, овог пута три улице у пуном обиму – Кнеза Лазара, Кнеза Милоша и Краља Петра. Радићемо и Винаверов трг, то ће бити нови градски трг на понос свим Шапчанима. Завршићемо пут до гробља, а ни сеоска инфраструктура није заборављена. Политика два на динар и даље постоји, одвојили смо за ту намену 76 милиона динара. Дакле, имамо довољно новца да испратимо било коју иницијативу суграђана, казао је градоначелник.
Он је оценио и да је скупштинска расправа на бољем нивоу него раније.
-Расправа је на много бољем нивоу и то показује да када отворите простор за људе да слободно разговарају и када водите рачуна о реду онда може да постоји квалитетан и добар дијалог и можемо аргументовано да критикујемо и да дајемо одговоре. Ја сам ту да на све одговорим као и запослени у јавним предузећима и Градском већу а наравно на опозицији је да поставља питања. Мени је драго што смо инсистирањем на демократији, на директним телевизијским преносима и уопште на отворености за јавност у сваком од јавних послова, довели до тога да можда и опозиција у Шапцу постане боља и можда постане таква да корист имају и наши суграђани. Инсистираћемо на томе и даље.
На седници су усвојени извештаји о пословању јавних предузећа и дата сагласност на одлуку о расподели добити, а након разматрања, усвојена је и информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град Шабац, за првих шест месеци ове године.
Одборничка већина донела је одлуке о изради Генералног урбанистичког плана (ГУП) „Шабац 2020-2030” и Плана развоја града за исти период. Градоначелник Шапца образоваће Комисију за израду, мониторинг, евалуацију и ажурирање Плана развоја града и радне групе за економски развој, инфраструктуру, дигитализацију и урбани развој, екологију и заштиту животне средине, друштвено благостање и добру управу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'