Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града: пуна подршка унапређењу енергетске ефикасности
у Шапцу

04. Септембар Скупштина града: пуна подршка унапређењу енергетске ефикасности<br> у Шапцу
На данашњој 34. седници Скупштине града Шапца усвојен је Предлог ребаланса програма пословања ЈКП „Топлана-Шабац“, као и документ којим Град Шабац даје пуну подршку пројекту унапређења енергетске ефикасности зграда у Шапцу.
Одборници су усвојили нов Оснивачки акт „Зорка-стандарда“ ДОО Шабац, а подржан је и Предлог одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града.

За в.д. директора ЈП „Инфраструктура Шабац“ именован је Владимир Радосављевић, дипломирани грађевински инжењер, а на место досадашње директорке ЈКП „Стари град“ Снежане Ђокић, именован је Мирослав Премовић, магистар хемије из Ниша.
На седници је усвојено и више планских докумената у области урбанизма.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да су сви одборници могли током скупштинске расправе да реше недоумице у вези са пројектима енергетске ефикасности.

-Ми смо град лидер енергетске ефикасности у Србији. Овај пројекат који се развија заједно са Европском банком за обнову и развој може да се деси у било ком граду у Србији. Први пут се „Топлана Шабац“, као јавно тело, појављује као гарант и посредник, а до сада су то биле приватне компаније без икакве одговорности. У овом случају, јавно тело је посредник између тога што је потребно грађанима, а то је да смање своје трошкове, имају боље грејање, квалитетније зграде, повећавају се цене некретнине. С друге стране, „Топлана“ смањује своје трошкове. Градска „Топлана“ овим чини услугу својим корисницима, помаже да имају боље услове за живот и мање трошкове грејања, а грађани имају право на имају боју услугу, објаснио је градоначелник.

Он је подсетио да је до сада излоловано више од 100 хиљада квадрата у више од педесет објеката. Овим пројектом ће бити урађено још 40 стамбених објеката, првенствено у насељу Бенска бара, а онда и у свим другим насељима где постоји потреба и интересовање грађана.

-До сада мамо десет потписаних уговора са зградама где ће се пројекат спровести, тако да инсинуације да се паре неће потрошити, да ће због тога пропасти и „Топлана“ и град нису тачне. Град није гарант овог кредита, он то не може да буде по Закону о буџетском систему. Ми смо задужени да водимо рачуна да пројекат буде завршен до краја како треба. Овај пројекат ће бити пример, не само за Србију, него и за читав регион. Ово је начин да се дође до онога што је политика Града Шапца, а то је најбоља услуга по најнижој цени, подвукао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Септембар 2019.

Забрана саобраћаја код вашаришта

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'