Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града: пуна подршка унапређењу енергетске ефикасности
у Шапцу

04. Септембар Скупштина града: пуна подршка унапређењу енергетске ефикасности<br> у Шапцу
На данашњој 34. седници Скупштине града Шапца усвојен је Предлог ребаланса програма пословања ЈКП „Топлана-Шабац“, као и документ којим Град Шабац даје пуну подршку пројекту унапређења енергетске ефикасности зграда у Шапцу.
Одборници су усвојили нов Оснивачки акт „Зорка-стандарда“ ДОО Шабац, а подржан је и Предлог одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града.

За в.д. директора ЈП „Инфраструктура Шабац“ именован је Владимир Радосављевић, дипломирани грађевински инжењер, а на место досадашње директорке ЈКП „Стари град“ Снежане Ђокић, именован је Мирослав Премовић, магистар хемије из Ниша.
На седници је усвојено и више планских докумената у области урбанизма.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да су сви одборници могли током скупштинске расправе да реше недоумице у вези са пројектима енергетске ефикасности.

-Ми смо град лидер енергетске ефикасности у Србији. Овај пројекат који се развија заједно са Европском банком за обнову и развој може да се деси у било ком граду у Србији. Први пут се „Топлана Шабац“, као јавно тело, појављује као гарант и посредник, а до сада су то биле приватне компаније без икакве одговорности. У овом случају, јавно тело је посредник између тога што је потребно грађанима, а то је да смање своје трошкове, имају боље грејање, квалитетније зграде, повећавају се цене некретнине. С друге стране, „Топлана“ смањује своје трошкове. Градска „Топлана“ овим чини услугу својим корисницима, помаже да имају боље услове за живот и мање трошкове грејања, а грађани имају право на имају боју услугу, објаснио је градоначелник.

Он је подсетио да је до сада излоловано више од 100 хиљада квадрата у више од педесет објеката. Овим пројектом ће бити урађено још 40 стамбених објеката, првенствено у насељу Бенска бара, а онда и у свим другим насељима где постоји потреба и интересовање грађана.

-До сада мамо десет потписаних уговора са зградама где ће се пројекат спровести, тако да инсинуације да се паре неће потрошити, да ће због тога пропасти и „Топлана“ и град нису тачне. Град није гарант овог кредита, он то не може да буде по Закону о буџетском систему. Ми смо задужени да водимо рачуна да пројекат буде завршен до краја како треба. Овај пројекат ће бити пример, не само за Србију, него и за читав регион. Ово је начин да се дође до онога што је политика Града Шапца, а то је најбоља услуга по најнижој цени, подвукао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
28. Фебруар 2020.

Топлана - радови у улици Немањиној

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'