Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града уз грађане Штитара у борби за куће

04. Новембар Скупштина града уз грађане Штитара у борби за куће
Скупштина града Шапца усвојила је данас закључак којим подржава иницијативу грађана Штитара за измену планиране трасе државног пута 1 Б реда Шабац-Лозница, која пролази кроз Штитар, како би се избегло рушење више од 30 кућа, имајући у виду да за то постоји довољан простор у непосредној близини планиране трасе.

Грађане Штитара данас је у Скупштини представљао Душан Туфегџић, председник Месне заједнице овог села.

-Штитарци се радују изградњи брзе саобраћајнице, али нисмо у кањону Мораче и не морају да се руше 32 домаћинства, 108 објеката и да се 150 људи исели са својих вековних огњишта. Надам се да ће Скупштина једногласно усвојити захтеве и молбе јер ЈП „Инфраструктура“ има алтернативно решење, куда би саобраћајница могла да прође а да не сруши ниједну кућу у Штитару. Ужасне су изјаве да се људи радују рушењу, рекао је Туфегџић на почетку заседања.

Скупштина града већином гласова је подржала иницијативу мештана, али представници опозиције односно Српске напредне странке остали су уздржани у време гласања.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић позвао је све одборнике да гласају за иницијативу 1120 грађана Штитара колико је потписало петицију.

-Траса коју предлаже градско предузеће „Инфраструктура“ је боља, краћа и квалитетнија, захтева измене које углавном подразумевају прелазак преко пруге. Ја сам данас предложио да то, што ће мало више коштати, да се „уштине“ од стадиона чија се изградња планира у Лозници, па да уместо четири трибине има три трибине. Таман ће једна трибина да залегне за пут који треба да споји Шабац и Лозницу. Суштина је да нема аутопута од Руме до Шапца. За тај аутопут постоји комплетна документација и то је пут који се најбрже може изградити. То је казна коју треба да претрпи Шабац јер је гласао другачије. А сада расправљамо о томе како ће да изгледа брза саобраћајница од Лознице до Шапца за коју не постоји ништа. Отварајући тему Александар Вучић жели да победи у Шапцу, али ја му кажем да се то неће десити зато што грађани Шапца нису глупи и довољно су суочени са лажима Српске напредне странке, поручио је градоначелник Небојша Зеленовић данас на Скупштини града Шапца и позвао одборнике да стану на страну народа.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'