Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града усвојила ребаланс буџета

22. Новембар Скупштина града усвојила ребаланс буџета
Одборници Скупштине града Шапца на данашњој седници усвојили су Одлуку о ребалансу III буџета града Шапца за 2019. годину. Укупни буџетски приходи, предложени одлуком, износе 4.714.630.000,00 динара, док се за расходе и издатке који се финансирају из буџета града, одлуком о ребалансу III, распоређују средства у укупном износу од 4.714.630.000,00 динара.

- Ребаланс буџета је утврђен због одлуке Владе Србије да се повећају плате. Осим те, није било других промена. Повећање плата је добро за запослене али не и за локлане буџете из којих се исплаћује јер прави додатно оптерећење. Није добро ни због тога што новац уместо на инвестиције, одлази на плате, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и додао да то ипак за Шабац није превише оптерећујуће.

- Данас је у буџету 750 милиона динара и плате ће бити исплаћене као и све друге услуге које град плаћа. Град Шабац никоме не дугује, а у овом моменту се у граду ради трг, паркови, улице... Град добро послује. Од пореза на зараде је два милиона више. У Шапцу се гради 200 нових стамбених јединица и најављена је изградња 500 нових, што довољно говори о динамици првредних активности у граду, истако је градоначелник.

Одборници ће се изјаснити и о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о праву месних заједница на пренос средстава од пореза на имовину физичких лица и начину коришћења ових и других средстава. Разлог је терминолошко прилагођавање поступка који прецизније и адекватније одражава његову суштину и експлицитно одређује овај процес као вид непосредне демократије. Реч је о институционализованом средству којим Град Шабац своје грађане овлашћује да директно одлучују о делу буџета који се пуни средствима од наплаћеног пореза на имовину, који управо грађани плаћају.

На дневном реду 37. седнице Скупштине града су и одлуке о боравишној такси, о измени и допуни одлуке о већем обиму права породица са децом, као и одука о измени и допуни одлуке о реализацији буџета јединице локалне самоуправе у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2019. годину.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'