Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града усвојила ребаланс буџета

22. Новембар Скупштина града усвојила ребаланс буџета
Одборници Скупштине града Шапца на данашњој седници усвојили су Одлуку о ребалансу III буџета града Шапца за 2019. годину. Укупни буџетски приходи, предложени одлуком, износе 4.714.630.000,00 динара, док се за расходе и издатке који се финансирају из буџета града, одлуком о ребалансу III, распоређују средства у укупном износу од 4.714.630.000,00 динара.

- Ребаланс буџета је утврђен због одлуке Владе Србије да се повећају плате. Осим те, није било других промена. Повећање плата је добро за запослене али не и за локлане буџете из којих се исплаћује јер прави додатно оптерећење. Није добро ни због тога што новац уместо на инвестиције, одлази на плате, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и додао да то ипак за Шабац није превише оптерећујуће.

- Данас је у буџету 750 милиона динара и плате ће бити исплаћене као и све друге услуге које град плаћа. Град Шабац никоме не дугује, а у овом моменту се у граду ради трг, паркови, улице... Град добро послује. Од пореза на зараде је два милиона више. У Шапцу се гради 200 нових стамбених јединица и најављена је изградња 500 нових, што довољно говори о динамици првредних активности у граду, истако је градоначелник.

Одборници ће се изјаснити и о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о праву месних заједница на пренос средстава од пореза на имовину физичких лица и начину коришћења ових и других средстава. Разлог је терминолошко прилагођавање поступка који прецизније и адекватније одражава његову суштину и експлицитно одређује овај процес као вид непосредне демократије. Реч је о институционализованом средству којим Град Шабац своје грађане овлашћује да директно одлучују о делу буџета који се пуни средствима од наплаћеног пореза на имовину, који управо грађани плаћају.

На дневном реду 37. седнице Скупштине града су и одлуке о боравишној такси, о измени и допуни одлуке о већем обиму права породица са децом, као и одука о измени и допуни одлуке о реализацији буџета јединице локалне самоуправе у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2019. годину.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'