Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града Шапца: Непосредно одлучивање у свим шабачким месним заједницама

28. Фебруар Скупштина града Шапца: Непосредно одлучивање  у свим шабачким месним заједницама
На 20. заседању Скупштине града Шапца одборници су усвојили Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о правима приградских и сеоских месних заједница на пренос средстава од пореза на имовину физичких лица и начину коришћења ових и других средстава.
Ова измена подразумева да се примена досадашње одлуке о непосредном изјашњавању прошири и на градске месне заједнице. То практично значи да ће поступак непосредног изјашњавања грађана бити спроведен у свим градским, приградским и сеоским месним заједницама.
Пунолетни Шапчани ће моћи да се упишу у списак учесника непосредног изјашњавања, да предложу пројекте и да гласају за оне које сматрају да могу допринети унапређењу квалитета живота у њиховој месној заједници.
Усвајањем ових измена и допуна Одлуке биће омогућено становницима свих шабачких месних заједница да на садржајнији и систематичнији начин располажу новчаним средствима, посебно средствима од пореза на имовину наплаћеног на њиховој територији.
На данашњем заседању Скупштине града усвојени су Предлог одлуке о покретању поступка реализације пројекта постављања система за ефикаснију производњу топлотне енергије кроз уговорно јавно-приватно партнерство без елемената концесије, Предлог одлуке о реализацији буџета јединица локалне самоуправе у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2018. годину, Предлог одлуке о усвајању локалног антикорупцијског плана и Предлог одлуке о изменама и допунама Локалног акционог плана запошљавања.
Одборници су усвојили и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему јавног сектора града Шапца, Предлог одлуке о постављању балон хала спортске намене, Предлог правилника о избору удружења за релизовање пројеката/програма Канцеларије за младе града Шапца који се финасирају средствима буџета града Шапца и предлоге програма пословања јавних предузећа: ЈКП „Паркинг-Шабац“, ЈКП „Топлана-Шабац“, ЈКП „Водовод-Шабац“, ЈП „Инфраструктура-Шабац“ и ЈКП „Стари град“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Фебруар 2019.

Радови у улици војводе Вука

ЈКП „Водовод-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Војводе Вука број 14. због због поправке канализационе цеви у периоду од 18. до 22. фебруара 2019. године ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'