Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града Шапца: Непосредно одлучивање у свим шабачким месним заједницама

28. Фебруар Скупштина града Шапца: Непосредно одлучивање  у свим шабачким месним заједницама
На 20. заседању Скупштине града Шапца одборници су усвојили Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о правима приградских и сеоских месних заједница на пренос средстава од пореза на имовину физичких лица и начину коришћења ових и других средстава.
Ова измена подразумева да се примена досадашње одлуке о непосредном изјашњавању прошири и на градске месне заједнице. То практично значи да ће поступак непосредног изјашњавања грађана бити спроведен у свим градским, приградским и сеоским месним заједницама.
Пунолетни Шапчани ће моћи да се упишу у списак учесника непосредног изјашњавања, да предложу пројекте и да гласају за оне које сматрају да могу допринети унапређењу квалитета живота у њиховој месној заједници.
Усвајањем ових измена и допуна Одлуке биће омогућено становницима свих шабачких месних заједница да на садржајнији и систематичнији начин располажу новчаним средствима, посебно средствима од пореза на имовину наплаћеног на њиховој територији.
На данашњем заседању Скупштине града усвојени су Предлог одлуке о покретању поступка реализације пројекта постављања система за ефикаснију производњу топлотне енергије кроз уговорно јавно-приватно партнерство без елемената концесије, Предлог одлуке о реализацији буџета јединица локалне самоуправе у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2018. годину, Предлог одлуке о усвајању локалног антикорупцијског плана и Предлог одлуке о изменама и допунама Локалног акционог плана запошљавања.
Одборници су усвојили и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему јавног сектора града Шапца, Предлог одлуке о постављању балон хала спортске намене, Предлог правилника о избору удружења за релизовање пројеката/програма Канцеларије за младе града Шапца који се финасирају средствима буџета града Шапца и предлоге програма пословања јавних предузећа: ЈКП „Паркинг-Шабац“, ЈКП „Топлана-Шабац“, ЈКП „Водовод-Шабац“, ЈП „Инфраструктура-Шабац“ и ЈКП „Стари град“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'