Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Скупштина града расправљала
о јавном превозу

10. Април Скупштина града расправљала<br> о јавном превозу
На дневном реду 30. седнице Скупштине града Шапца усвојени су Предлог одлуке о усвајању предлога концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника на територији Шапца и Предлог одлуке о додели накнаде за пружање услуга јавног линијског превоза путника у градском и приградском саобраћају.

Говорећи о данашњем заседању Скупштине града, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је донета одлука да се субвенционише превозниик који је до сада обављао јавни превоз у граду са 20 динара по километру.
-То ће трајати све док се не заврши процедура јавно-приватног партнерства и док не изаберемо новог испоручиоца услуге јавног превоза на територији Шапца. Град Шабац у поређењу са другим градовима у Србији даје најмање новца за јавни превоз. А до сада није било никаквих субвенција ни повећања цена карата. Плаћали смо превоз запослених и превоз ученика у сладу са Законом. Ову субвенцију одобравамо јер је скочила цена горива са 130 динара на 160 динара, а превозници зато не могу да имају рентабилно пословање, рекао је градоначелник.

Додао је да га је непријатно изненадио тон опозиционих одборника из Српске напредне странке (СНС), који нису допринели квалитету расправе, нити су износили конструктивне аргументе.
-Данас осим салви увреда на мој рачун, нисмо добили никакву нову идеју како да се поправи квалитет градског превоза у Шапцу. Ми желимо да градски превоз буде еколошки, модеран, са 20 минута полазака у граду, при чему ће бити покривена сва градска и приградска насеља, истакао је Зеленовић и рекао да ће Град наставити да измирује све своје обевезе у вези јавног превоза које су у складу са Законом.

Осврнуо се и на увреде одборника СНС-а који су га за скупштинском говорницoм оптужили да је криминалац, лопов и издајник.
-Када сам истакао да градоначелник Краљева плаћа замену сијалица девет пута више него што је то платио Град Шабац, мене оптужују да сам лажов и лопужа. Шапчани не заслужују да слушају овакве неконструктивне и увредљиве расправе у преносима Скупштине. Шабац ће се развијати упркос Александру Вучићу, упркос Српској напредној странци. Наставићемо са реализацијом инфраструктурних пројеката. Иако нас заобилази администрација у Београду, не заобилази нас администрација у Бриселу. Способни смо да добијамо новац из Европске уније. Захваљујући добрим пројектима, добили смо средства за реконструкцију Соколане. Али зато нико не спомиње реконструкцију Опште болнице у Шапцу, а на аутопут чекамо већ седам година. Тврдим да СНС није дошла на власт, аутопут би био завршен 2014. године, подвукао је градоначелник.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'