Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Синошевић: Референдуми подстакли грађане да редовно плаћају порез

13. Април Синошевић: Референдуми подстакли грађане да редовно плаћају порез
-Када смо ушли у процес референдума обећао да ће све изгласано бити урађено и то се управо дешава у Синошевићу. Посебно ми је задовољство што су мештани Синошевића уложили новац у уређење дома културе, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић данас у Синошевићу. У овом селу у току је реконструкција дома културе, јер су мештани на децембарском референдуму изгласали да се део средстава од пореза на имовину потроши за уређење овог објекта и заустави његово вишедеценијско пропадање.
Мештани Синошевића у децембру су одлучивали о трошењу 789.504 динара, ове године имаће на располагању више од милион и сто хиљада динара.
-Колико је добра ова политика и колико доброг доноси свима, показује чињеница да су мештани Синошевића одлучили да плате више пореза на имовину. То је доказ да постоји могућност да оно што је јавна обавеза постане и корист грађана. Позивам грађане да учествују у новом кругу референдума, јер не могу ни ја, ни председник, ни било ко са стране, да кажемо шта је најбоље за мештане Синошевића. Он најбоље знају шта су њихове стварне потребе, закључио је градоначелник.
Демократија у мом сокаку – тим речима Светозар Марковић, члан Градског већа, пореклом из Синошевића, описао је овај јединствени шабачки процес који омогућује грађанима да одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину.
Председник Месне заједнице “Синошевић” Никола Павловић казао је да ће просторије дома културе делом бити намењене младима и да ће поставити столове за билијар и стони тенис, а део за рад Месне заједнице. Он верује да ће младима бити боље уз дружење, игру и музику и да су то бенефити који нови објекат доноси селу.
-За наредни референдум предложићемо мештанима да 20 одсто средстава определимо за наставак уређења дома културе, а 80 одсто за шљунчење малских и некатегорисаних путева који су у лошем стању и очекујем да ћемо добити подршку грађана за ту идеју, најавио је Никола Павловић.
Поред тога што су 400.000 динара од пореза на имовину мештани Синошевића уложили у реконструкцију Дома културе, новац су определили и за постављање клупа и клацкалица у парку, сређивање ограде и осветљење споменика као и за решавање имовинско-правног статуса центра села.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'