Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шеварице: пример како грађани директно одлучују

18. Новембар Шеварице: пример како грађани директно одлучују
Приликом прошлогодишњег директног одлучивања, у Шеварицама је изгласано седам пројеката – пет је остварено, а највећа два приводе се крају: уградња вентилационог система у велику салу Дома културе и климатизација и асфалтирање улице Школског шора.
На овогодишњем изјашњавању 8. децембра, мештани Шеварица имаће на располагању више од два милиона динара.

Месна заједница Шеварице пример је како директним одлучивањем грађана може да се побољша квалитет живота и уреди село. Њен председник Ненад Томић позива суграђане да и овога пута подрже пројекте од интереса за цело село. Он каже да неверица увек постоји али најбоља потврда озбиљности посла и одговорности локалне власти је спровођење пројеката за које су се грађани одлучили.

Право да гласају имају сви грађани, без обзира на то да ли су платили порез или не. Потребно је само да пре тога буду уписани у листу учесника директног одлучивања, а то могу да учине до 5. децембра у просторијама канцеларије Месне заједнице.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је данас са сарадницима боравио у Шеварицама, рекао је да ће се 8. децембра, када је заказано директно одлучивање, славити празник демократије.

- За све што грађани буду гласали, ја, као градоначелник, и Градска управа, гарантујемо да ће све, као и до сада бити урађено, поручио је градоначелник и позвао мештане Шеварица да 8. децембра изађу на гласање и одлучују о пројектима који ће донети добро њиховој заједници , јер је то једино у Шапцу могуће.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'