Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шеф Канцеларије Савета Европе у Београду
Тобијас Флесенкемпер
гост Шапца

08. Новембар Шеф  Канцеларије Савета Европе у Београду<br> Тобијас Флесенкемпер<br> гост Шапца
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић састао се данас у Градској кући са шефом Канцеларије Савета Европе у Београду Тобијасом Флесенкемпером, а тема разговора односила се на захтев да се у Србији од стране Савета Европе и Комитета за мониторинг уведе постмониторинг мисија.

Очигледно је, како је градоначелник Шапца истакао, да се након његовог излагања у Стразбуру и састанка за мониторинг у Београду, ништа ново није десило, односно Влада Србије није дала сагласност да Савет Европе уведе постмониторинг мисију.

- Савет Европе је врло заинтересован да испрати процедуру и процесе избора наредне године али пре свега да се поштује Европска повеља о локалној самоуправи која гарантује право на политичку, економску и финансијску независнот, што се у Србији крши а за шта имамо доказе.
Поред тога, тема разговора је и нови пројекат Савета Европе који треба да омогући да свака локална самоуправа ради свој посао на најбољи могући начин и да се тиме спрече све незаконитости и нелогичности у нашем систему. Дакле, једна локална самоуправа мора да има оптималан број људи који ради за њу, и то оних који су у служби грађана, а не политичких партија, навео је градоначелник Шапца.

Он је искористио прилику да Тобијаса Флесенкемпера упозна и са збивањима у Шапцу, притисцима и новом бруталном кампањом Српске напредне странке.

- Обавестио сам га о лецима у којима су изнете гнусне лажи, због чега смо обавестили полицију и тужилаштво јер се крши неколико закона. Обавестили смо и амбасаде, првенствено Америчку, Немачку и Француску о фотографијама објављеним у лецима који круже градом а на којима се на непристојан начин представљају амбасадори и мој контакт са њима, рекао је градоначелник Зеленовић.

Како је нагласио Тобијас Флесенкемпер, Савет Европе има Повељу о локалној самоуправи и покушава да помогне градовим и општинама у Србији да примене стандарде у свом раду предвиђене овом повељом.

- Зато смо данас у Шапцу. Пројекат ће трајати нешто дуже од годину дана и односи се на унапређење људских ресурса у јединицама локалне самоуправе и њихов професионални развој. На тај начин помаже се локалном становништву да се унапреди услуга коју јој локална администрација пружа. Градоначелник Зеленовић нас је упознао са услугама које град пружа свом становништву и са локалним политикама, навео је шеф Канцеларије Савета Европе у Београду.

Он је рекао да је са градоначелником Шапца разговарао и о припремама за предстојеће изборе и процедурама које прате тај процес.

- Наравно да је Савет Европе веома заинтересован да и ту тему испрати, поручио је шеф Канцеларије Савета Европе у Београду Тобијас Флесенкемпер.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'