Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Саветник амбасадора Француске у посети Шапцу

01. Март Саветник амбасадора Француске у посети Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је пријем у Градској кући за Жан Бастист Кузина, директора Француског института и саветника амбасадора Француске у Србији.
Жан Батист Кузин је рекао да је дошао у Шабац на позив градоначелника Зеленовића, како би разговарали о продубљивању сарадње, нарочито у области уметности и културе.
-Шабац има дугу историју сарадње са Француском, а ми овај град видимо као неку врсту лабораторију за иновације. До сада смо највише сарађивали у области образовања, а данас смо установили да можемо успоставити сарадњу и у области друштвених наука, информационих технологија и културе. Нашу посету Шапцу ћемо употпунити састанцима и са нашим старим партнерима и са потенцијалним сарадницима. У плану је да посетимо и установе културе и школе, на основу чега ћемо донети закључке о будућној сарадњи, рекао је директор Француског института у Србији и саветник амбасадора Француске.
Градоначелник Зеленовић је захвалио директору Француског института у Србији и саветнику амбасадора Француске, на посети граду и додао да Шабац има шта да понуди и чиме да се похвали и партнерима из европских земаља.
-Као што имамо добру сарадњу са регијом Бреша у Италији и са Штајерском у Аустрији, желимо да са неким градом у Француској успоставимо конкретнију сарадњу. Шабац има шта да понуди и градовима у Европи. Наша идеја о укључивању грађана је новина, која наилази на позитивне реакције и код партнера из великих европских држава. На данашњем састанку смо отворили доста добрих тема, везних за образовање, развој науке, али првенствено теме које се односе на квалитетнији живот младих, рекао је градоначелник.
Састанку у Градској кући су присуствовали и Игор Марсенић, члан Градског већа града Шапца, задужен за културу и сарадници директора Француског института у Србији и саветника амбасадора Француске.
Након пријема представници Амбасаде Француске и Француског института у Србији посетили су Музеј шабачких Јевреја, Народни музеј, Библиотеку шабачку, Шабачку гимназију, Школу примењених уметности и Асоцијацију Дуга.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'