Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Савет за здравље:
добре мере популационе политике

03. Децембар Савет за здравље:<br> добре мере популационе политике
На 33. седници Савета за здравље града Шапца представљени су извештаји о раду Фонда за лечење деце од ретких и тешких болести и о финансирању трошкова вантелесне оплодње, средствима из буџета града. Чланови Савета упознати су и са новим пројектом „Знањем за здравље“, подржан је предлог набавке скенера за Општу болницу “Др Лаза К. Лазаревић“, а дискутовало се и о изградњи отвореног базена.

На основу јавног позива, у марту ове године, тринаест парова је поднело захтев за остваривање права за финансирање трошкова вантелесне оплодње. Надлежна комисија је проценила свих тринаест захтева као оправдане, тако да је решењем Одељења за друштвене делатности донета одлука да се за свих тринаест парова финансира по један покушај вантелесне оплодње, у укупном износу 300.000 динара по једном покушају за један пар.

- Трећу годину за редом имамо добре мере популационе политике, и даље настављамо у том правцу, најавио је др Јован Ћирић, председник Савета за здравље града Шапца.

За Фонд за лечење деце од тешких и ретких болести у 2019. години град је издвојио 2,5 милиона, утрошено је више од 2,2 милиона динара, што су значајно већа средства у односу на претходне године. Поднета су укупно 34 захтева за остваривање права на новчану помоћ за лечење деце. Надлежна комисија је проценила да је 28 захтева оправдано, тако да је укупно одобрено 2.212.000,00 динара и биће финансирано лечење деце, као и куповина медицинских средстава, финансирање ортопедских помагала и рехабилитације.

Ватерполо клуб "Шабац" је успео да формира групу око здравственог програма посвећеног деци са одређеним здравственим проблемима у сарадњи са лекарима физикалне медицине и спортским лекарима. Развијен је програм који је унапредио њихово здравље до те мере да они тренирају са својим вршњацима у редовним групама.

- Пробем нам ствара преоптерећеност градског базена. Изградња отвореног базена би нам омогућила да знатно унапредимо ове програме и да се фокусирамо не само на децу која имају здравствени проблем, него и на припаднике осталих старосних популација. Најважније је да свима пружимо могућност рекреирања, као и могућност да унапреде здравље на нашем базену, истиче Јелена Лазић, у име Ватерполо клуба "Шабац".

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'