Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шанса за студенте: Потписан Споразум о сарадњи са Економским факултетом

15. Новембар Шанса за студенте: Потписан Споразум о сарадњи са Економским факултетом
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и декан Економског факултета у Београду Бранислав Боричић потписали су данас Споразум о сарадњи који ће студентима омогућити праксу у институацијама и предузећима у надлежности локалне самоуправе.
Економски факултет је и Библиотеци шабачкој уручио донацију стручних књига, а Споразум о донацији потписала је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.
Градоначелник Небојша Зеленовић захвалио се декану Економског факултета на прилици за сарадњу.
-У времену великог броја лажних диплома јако је важно да нагласимо значај квалитетног образовања и квалитетних институција. Једна од њих свакако је Економски факултет. Града Шабац има добру сарадњу и са другим факултетима из Београда који су значајни за високо образовање младих студената. Захваљујемо се на прилици да потпишемо овај Споразум који ће омогућити младима да у месту у којем живе стекну одговарајућу праксу. Ми ћемо као Град инсистирати да то буде у приватном сектору. То ће омогућити студентима перспективнију будућност у родном граду јер велики број компанија из Шапца исказује потребу за образованим младим људима, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Декан Бранислав Боричић нагласио је значај улоге Економског факултета у стварању квалитетно образованих стручњака.
-Из Шапца дуги низ година добијамо одличне средњошколце, а узвраћамо одличним стручњацима. У поплави диплома сумњивог факултета могу да кажем да такве нису и неће излазити са Економског факултета. Сигуран сам да ће послодавци из Шапца наћи квалитетне кадрове у студентима нашег факултета, казао је декан Боричић.
Близу 200 студената из Шапца тренутно студира на Економском факултету у Београду. Две трећине уписало Факултет је након завршене Економско-трговинске школе, а једна трећина после Гимназије.
Више од 2000 Шапчана дипломирало је на Економском факултету Универзитета у Београду.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'