Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Сабрана дела Радомира Константиновића
на Винаверовим данима

25. Мај Сабрана дела Радомира Константиновића <br> на Винаверовим данима
У оквиру манифестације „Винаверови дани европске културе“, Небојша Зеленовић градоначелник Шапца свечано је отворио округли сто поводом првог кола „Сабраних дела Радомира Константиновића“ рекавши да су отворен ум и потреба да се чују и осете различити, „теме наше насушне и за то је толико битно да читамо Константинивића и да говоримо о њему “.

- Данас, поново, имамо једно дивно дружење са Радомиром Константиновићем. Издавањем сабраних дела нашега јунака, списатеља, желели смо управо то - да у жижу јавности, корак по корак, враћамо све драгоцено што обелезава његово дело и говоримо о свему важном везаном за његов лик. И наравно, да људе широм Србије и нашега региона позовемо да се са нама, у овој тако узбудљивој теми, друже, рекао је Зеленовић.

- Данас је дијалог за Србију најважнији. Без дијалога , клизамо ка сукобу и ко зна каквој несрећи. Ако не отворимо дебату тешко ћемо се сукобити и нећемо у парламенту водити политицку борбу, већ на улици вршити грађанску непослушност. И данас, са овога места , хоћу да поручим држаоцима власти да се узму у памет и да отворе стварни и озбиљан дијалог о слободном политичком животу у Србији, казао је он.

Градоначелник Шапца је рекао да види да је некима чудно и мрско што Фондација Станислав Винавер у Шапцу објављује Константиновића и да је њему чудно и мрско што то не ради нека велика издавачка кућа уз подршку државе.
- Шабац за културу издваја седам одсто градског буџета. Ми смо поносни што можемо да исправимо ово досадашње национално нечињење према Константиновићевом делу. Поновићу данас да заступам политику која жели да национални будзет за културу буде 25 милијарди динара. То је два и по пута више него данас и то би цинило два одсто републичког буџета. Овако можемо да покренемо креативну Србију и да уђемо у велики бој за истинске уметничке и животне вредности. Овако ћемо победити ријалити пошаст која је оковала Србију. Овако цемо савладати зло, закључио је Зеленовић.

У оквиру округлог стола поводом првог кола „Сабраних дела Радомира Константиновића “, капиталног пројекта у 30 томова, у издању Фондације Станислав Винавер из Шапца и Дан Графа из Београда, у Градској кући говорила је и др Латинка Перовић, председница Савета за очување мисаоног наслеђа Радомира Контантиновића.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'