Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабачки рецепт за бољу Србију: Грађани одлучују, град спроводи

19. Новембар Шабачки рецепт за бољу Србију: Грађани одлучују, град спроводи

Откад постоји могућност да грађани директно одлучују где ће бити утрошен новац од пореза на имовину који је прикупљен у њиховој Месној заједници, у Штитару 94 одсто становника плаћа порез, а више од 80 одсто грађана уписаних у списак учесника непосредног изјашњавања изађе да изабере пројекте.

Приоритет на претходном директном одлучивању у Месној заједници Штитар било је реновирање здравствене амбуланте и крова на објекту у ком се налази амбуланта. За тај пројекат определили су највише средстава. Савет месне заједнице тада је предложио четири пројекта, а пројекти који су добили највише гласова, реализовани су за два месеца.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас Штитар и поручио да једино у Шапцу грађани имају могућност да одлуче како ће бити потрошен новац од пореза на имовину. Он је истакао да се једино Шапчани питају у целој држави и да шабачки рецепт за директну демократију може променити и Србију на боље.

На директном одлучивању 8. децембра, мештани Штитара моћи ће да гласају где желе да утроше више од два и по милиона динара. На листи предложених пројеката налази се реновирање Дома културе, асфалтирање улице Села Јовановића, изградња терена за одбојку и кошарку, пешачке стазе и помоћ за омладину, програме културе и спортско-рекреативне активности.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'