Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабачки привредници саде 2000 стабала у Савапарку

06. Децембар Шабачки привредници саде 2000 стабала у Савапарку
На иницијативу Привредног савета града Шапца покренута је акција “Плућа града Шапца” у оквиру које компаније из Шапца озелењавају простор будућег Савапарка. Где је некада била депонија, данас је посађено 479 стабала које је купила фирма “Еликсир”, а јуче је посађено 25 стабала фирме “Де Хеус”.

У току акције биће посађено близу 2000 стабала.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио се фирмама које су донирале стабла и истакао да Савапарк добија своје прве обрисе.

-Велика акција садње дрвећа у нашем граду се наставља. Ове године акцију су иницирали шабачки привредници и ја им се захваљујем на томе и честитам им. Привредници и компаније које су друштвено одговорне желе да помогну да се квалитет живота у граду подигне на виши ниво. Прво почињемо од најважније зелене зоне, Савапарка, а онда ће се садити у свим другим зеленим зонама. Ми смо већ одмакли од негативног рекорда када смо имали најмање зеленила по глави становника, али желимо да будемо најбољи. Пројекат Савапарка томе и служи. Он већ поприма прве обрисе. Сређен је канал, ради се мост, уређује се авенија, радови се приводе крају. Ја истовремено позивам све суграђане да у недељу 8. децембра изађу на директно одлучивање и да кажу шта је за њих најважније, баш као што су привредници рекли да је најважније да се сади дрвеће у нашем граду, казао је градоначелник.

Он је поручио суграђанима да искористе прилику да промене на боље место у ком живе.


-Очекујем да се велики број наших суграђана из градских и сеоских месних заједница укључи у директно одлучивње и кажу шта је важно у њиховим срединама, како бисмо заједно мењали средину у којој живимо, јер је једино могуће у Шапцу. Сматрам да смо на добром путу да нашу малу заједницу изградимо тако да буде пристојно место и будемо пример другима у Србији, истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Заменик директора Еликсир Зорка Милан Стошић најавио је уградњу демистера у завршни емитер фабрике, што ће према његовим речима смањити емисије штетних материја.

-На овај начин “Елиxир Зорка” потврђује да је партнер заједнице у свим акцијама које су на добробит наших суграђана. Велико нам је задовољство што су са нама и деца из шабачких вртића, са којима желимо да радимо на побољшању квалитета ваздуха и заштити животне средине. У складу са тим “Елиxир Зорка” ће до краја године уградити демистер у завршни емитер фабрике, што ће допринети смањењу емисије штетних материја. У наредном периоду радићемо активно на даљем унапређењу процеса свог рада, па ћемо у наредној години уградити и додатни предиспирач гасова, што је додатних око 1,2 милиона евра. На тај начин, али и кроз овакве акције показујемо спремност да радимо у партнерству са локалном заједницом, на корист свих грађана у срединама у којима радимо, поручио је Милан Стошић из Еликсира.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
14. Фебруар 2020.

Забрана саобраћаја

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у следећим улицама у Шапцу:
- у Улици др Андре Јовановића, од раскрснице са Улицом ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'