Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабачки привредници саде 2000 стабала у Савапарку

06. Децембар Шабачки привредници саде 2000 стабала у Савапарку
На иницијативу Привредног савета града Шапца покренута је акција “Плућа града Шапца” у оквиру које компаније из Шапца озелењавају простор будућег Савапарка. Где је некада била депонија, данас је посађено 479 стабала које је купила фирма “Еликсир”, а јуче је посађено 25 стабала фирме “Де Хеус”.

У току акције биће посађено близу 2000 стабала.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио се фирмама које су донирале стабла и истакао да Савапарк добија своје прве обрисе.

-Велика акција садње дрвећа у нашем граду се наставља. Ове године акцију су иницирали шабачки привредници и ја им се захваљујем на томе и честитам им. Привредници и компаније које су друштвено одговорне желе да помогну да се квалитет живота у граду подигне на виши ниво. Прво почињемо од најважније зелене зоне, Савапарка, а онда ће се садити у свим другим зеленим зонама. Ми смо већ одмакли од негативног рекорда када смо имали најмање зеленила по глави становника, али желимо да будемо најбољи. Пројекат Савапарка томе и служи. Он већ поприма прве обрисе. Сређен је канал, ради се мост, уређује се авенија, радови се приводе крају. Ја истовремено позивам све суграђане да у недељу 8. децембра изађу на директно одлучивање и да кажу шта је за њих најважније, баш као што су привредници рекли да је најважније да се сади дрвеће у нашем граду, казао је градоначелник.

Он је поручио суграђанима да искористе прилику да промене на боље место у ком живе.


-Очекујем да се велики број наших суграђана из градских и сеоских месних заједница укључи у директно одлучивње и кажу шта је важно у њиховим срединама, како бисмо заједно мењали средину у којој живимо, јер је једино могуће у Шапцу. Сматрам да смо на добром путу да нашу малу заједницу изградимо тако да буде пристојно место и будемо пример другима у Србији, истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Заменик директора Еликсир Зорка Милан Стошић најавио је уградњу демистера у завршни емитер фабрике, што ће према његовим речима смањити емисије штетних материја.

-На овај начин “Елиxир Зорка” потврђује да је партнер заједнице у свим акцијама које су на добробит наших суграђана. Велико нам је задовољство што су са нама и деца из шабачких вртића, са којима желимо да радимо на побољшању квалитета ваздуха и заштити животне средине. У складу са тим “Елиxир Зорка” ће до краја године уградити демистер у завршни емитер фабрике, што ће допринети смањењу емисије штетних материја. У наредном периоду радићемо активно на даљем унапређењу процеса свог рада, па ћемо у наредној години уградити и додатни предиспирач гасова, што је додатних око 1,2 милиона евра. На тај начин, али и кроз овакве акције показујемо спремност да радимо у партнерству са локалном заједницом, на корист свих грађана у срединама у којима радимо, поручио је Милан Стошић из Еликсира.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'