Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац у понедељак
слави свој дан

20. Април Шабац у понедељак <br> слави свој дан
Град Шабац у понедељак обележава празник града - 22. април, дан када је 1867. године последњи турски војник напустио Шабац, а кључеви града предати пешадијском капетану српске војске Лазару Цукићу.
Ослобађање Шапца је, на симболичан начин, означило и ослобађање целе Србије – пошто је гарнизон који се овде налазио, заједно са Кладовом, Београдом и Смедеревом – био у последњој групи утврђења која су прешла под српску власт.
Шабац свој дан обележава низом манифестација а завршна је у понедељак – Свечана академија у Градској кући на којој ће бити уручена највиша градска признања.
Овогодишњи добитници Априлске награде у категорији Укупан развој и промоција града Шапца су ФК ,,Мачва” Шабац и прим. др Стеван Станковић, неуропсихијатар.
У категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награду је добио новинар портала ,,Жиг инфо” Милан Јовановић, а у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада, признање је додељено Месној заједници „Змињак-Скрађани“.
У понедељак у подне, у Библиотеци шабачкој биће отворена изложба „Мој град, моја прича”, Народни музеј од 19 часова организује предавање „Предаја градова 1867“, а Шабачко позориште својој публици 22. априла поклања представу „Претпоследња панда или статика“ од 20 часова.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2019.

Водовод - радови у Милоша Поцерца и Сремској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'