Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац у међународном пројекту као
пример добре праксе

20. Јун Шабац у међународном пројекту као <br> пример добре праксе
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић данас је пред новинарима образложио посету делегације града Шапца општини Пећ, како би грађанима и јавности, имајући у виду срамне и злонамерне изјаве представника Српске напредне странке у Шапцу, објаснио зашто је са председником Скупштине града Немањом Пајићем боравио на Косову.
Шабац је део регионалног пројекта SEED, а не пројекта прекограничне сарадње. Реч је о подршци развоју образовања и запошљавања, који се финансира средствима Аустријске развојне агенције (АДА) и организације Volkshilfe Solidaritat (народна помоћ).
Поред Шапца, у пројекту учествују Апатин, Кула, Владичин Хан и Сурдулица. Уводна конференција, коју је верификовала Република Србија, одржана је у априлу прошле године у Шапцу. Иначе, Шабац је као пример добре праксе у програм позвала аустријска организација Volkshilfe, која је средствима града Беча помагала породицама угроженим након поплава, тако што је донирала намештај и белу технику, а АДА је у истом периоду помагала посредством Каритаса.
У документима SEED-а се нигде не наводе државе већ само регије.
- Пројекат је настао на основу међудржавног споразума влада Србије и Аустрије, а почео је 20. априла 2017. године, када се Шабац прикључио пројекту као пример осталим локалним самоуправама како да формирају своја партнерства за запошљавање. Нема важније теме од запошљавања младих људи, нагласио је градоначелник Шапца и подсетио да су на прошлогодишњој конференцији у Шапцу били и гости из Пећи са намером да науче како се прави локални акциони план запошљавања и чују колико је новца у буџету издвојено за запошљавање младих и подршку женском предузетништву.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'