Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац шампион у отварању података

07. Март Шабац шампион у отварању података
На Конференцији “Отворени подаци – отворене могућности” која је одржана јуче у Београду представљени су успеси Града Шапца у отварању база јавних података.
Шабац је на овом пољу најуспешнија локална самоуправа у Србији јер је отварио највише сетова података на порталу data.gov.rs.
Конференцијом, коју су организовали Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој, обележена је Светска недеља отворених података.
Град Шабац тренутно има 14 сетова података објављених на порталу data.gov.rs. Јелена Топлановић Петровић, помоћница градоначелника Шапца, поручила је присутнима на Конференцији да се Шабац кроз процес отварања података и развој ИТ сектора приближава концептима “Паметних градова”.
-Град Шабац је, у препознатљивом иноваторском духу уочио суштинске вредности овог концепта и добробити које он може да донесе, како пословној заједници, грађанима и цивилном друштву, тако и самој управи. Активно смо се укључили у процесе отварања података. Одмах по добијању овлашћења за рад на порталу отворених података, објавили смо прве сетове података из области саобраћаја - податке о линијама градског превоза, редовима вожње, аутобуским и таxи стајалиштима, бициклистичким стазама. Поред наведених података објављени су и сетови из других области: евиденција спортских удружења, удружења у области културе, социјалне и здравствене заштите, непокретних културних добара, месних заједница, образовања-мрежа основних школа и предшколских установа, евиденција категорисаних објеката у народној радиности и други. Отворили смо и прве сетове података из Географског информационог система и у наредном периоду планирамо да отворимо још десетак сетова, рекла је Јелена Топаловић Петровић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'