Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац први увео финасијско управљање и контролу

11. Март Шабац први увео финасијско управљање и контролу
За представнике Градске управе града Шапца, начелнике одељења и медије данас је у анексу Билиотеке шабачке одржана презентација ФУК - финасијско управљање и контрола.

Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, финансијско управљање и контрола је законска обавеза сваке локалне самоуправе и државе у процесу приступања Европској унији.
-Само је Шабац увео финансијско управљање и контролу у целој Србији. Оно што је нама важно је да покажемо да је то у Србији заправо могуће. Да је могуће увести ред. Ово уводи ред у све јавне послове, а са друге стране ствара обавезу свима који се баве политиком да једино на овај начин - исправно, тачно и по закону, могу да се баве политиком. Овако се искорењује било каква врста корупције у јавним пословима, а са друге стране се отвара простор да сваки грађанин види шта се тачно дешава у било ком сегменту јавне управе. Јавност, владавина права и искорењивање корупције чине суштину финасијског управљања и контроле. Ово је пут за све оне који би да се баве политиком, за све оне који би да управљају Србијом и за све оне који би да мењају Србију, а не знају шта то значи, истакао је Зеленовић.

Слободан Илић, руководилац Радне групе за ФУК, напомиње да ће ова радна група допринети много бољем управљању финасијским средствима пореских обвезника.
-Такође, финансијско управљање и контрола подразумевају и стално унапређење квалитета услуга које се пружају грађанима. Служеницима који раде у Градској управи биће омогућени квалитетнији алати за обављање послова. Овај пројекат у својој реализацији омогућава већу ефективност и ефикасност у раду. Обзиром на наговештаје Државне ревизорске институције (ДРИ) да ће кренути у контролу ефикасности трошења јавних средстава по јединицама локалне самоуправе, ово је директан одговор на будући рад ДРИ по градовима у Србији, додао је Слободан Илић.

Кристина Милошевић, одборница из Горњег Милановца, присуствовала је данашњој презентацији и истакла је да је Шабац град са примерима добре праксе.
-Ми у другим градовима можемо да се угледамо на Шабац и применимо ове примере добре праксе какви овде постоје. Онако како се ради у Шапцу, може да се ради и у другим градовима и општинама, подвукла је Кристина Милошевић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'