Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац пример добре праксе у области енергетике

25. Новембар Шабац пример добре праксе у области енергетике
У Центру за стручно усавршавање у Шапцу у петак је представљен пројекат под називом „Од примене до промене“ који реализује удружење Унија еколога УНЕЦО и Факултет за примењену екологију ФУТУРА из Београда, под покровитељством Министарства за заштиту животне средине Републике Србије.
На скупу су говорили проф. др Јордан Алексић, декан Факултета, проф. др Златко Драгосављевић и Невена Божић координатор пројекта.
Град Шабац је изабран да буде место одржавања овог скупа зато што већ годинама уназад успешно спроводи велике пројекте из ове области. Један од таквих пројеката је термичка санација зграда која се спроводи већ седам година у Шапцу.
Захваљујући позитивним искуствима грађана Шапца овај процес је Законом од становању и одржавању зграда проглашен јавним интересом и уведена је обавеза свих локалних самоуправа у Србији да пронађу модел за суфинансирање термоизолације и поправљање својстава постојећих зграда. Од значаја су и други велики пројекти као што су изградња санитарне депоније и постројења за пречишћавање комуналних отпадних вода.
На скупу у ЦСУ говорио је и енергетски менадџер града Шапца Слободан Јеротић о темама које се односе на одрживи развој локалне енергетике. У фокусу су биле теме као што су Енергетска политика града Шапца, циркуларна економија и мреже даљинског грејања четврте генерације. Било је речи и о енергетском сиромаштву и како се борити са овом појавом као и о чињеници да је Србија уз Босну и Херцеговину држава која плаћа највећи данак загађењу ваздуха у Европи и да због неефикасног коришћења, пре свега фосилних горива, грађани Србије трпе огромне здравствене али и економске последице.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'