Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац обележава Дан Европе и Дан победе

07. Мај Шабац обележава  Дан Европе и Дан победе
Богатим програмом установа културе, у Шапцу ће у четвртак 9. маја бити обележен Дан Европе и Дан победе. Новина у односу на претходне године је чланство Шапца у организацији посвећеној очувању културног наслеђа „Европа ностра“.
-Ми верујемо да је Европа систем вредности који омогућава сваком појединцу и целој заједници да напредује. Захваљујући одговорној политици и односу према културном наслеђу, како материјалном тако и нематеријалном, Шабац је постао једини град у Србији који је члан организације „Европа ностра“. Све чланице организације „Европа ностра“ учествују у обележавању Дана Европе тако што организју извођење „Оде радости“ у објекту који је део културног наслеђа. Захваљујући хору Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и ми смо данас снимили химну која ће бити емитована на свим каналима „Европа ностра“ и на тај начин и ми учествујемо у овом великом изазову“, рекао је члан Градског већа Игор Марсенић.
У четвртак 9. маја у Библиотеци шабачкој у 12 часова биће приређена изложба радова на тему Европа, у 18 часова грађани ће моћи бесплатно да посете Народни музеј и погледају сталну поставку, а у 20 часова у Шабачком позоришту Уметнички колектив „Петар Драпшин“ из Новог Сада одржаће концерт антифашистичких песама.
Сви грађани који у четвртак посете установ културе и користе њихове услуге добиће пригодне поклоне – букмаркер и беџ са мотивима Дана Европе.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2019.

Водовод - радови у Милоша Поцерца и Сремској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'