Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац обележава Дан Европе и Дан победе

07. Мај Шабац обележава  Дан Европе и Дан победе
Богатим програмом установа културе, у Шапцу ће у четвртак 9. маја бити обележен Дан Европе и Дан победе. Новина у односу на претходне године је чланство Шапца у организацији посвећеној очувању културног наслеђа „Европа ностра“.
-Ми верујемо да је Европа систем вредности који омогућава сваком појединцу и целој заједници да напредује. Захваљујући одговорној политици и односу према културном наслеђу, како материјалном тако и нематеријалном, Шабац је постао једини град у Србији који је члан организације „Европа ностра“. Све чланице организације „Европа ностра“ учествују у обележавању Дана Европе тако што организју извођење „Оде радости“ у објекту који је део културног наслеђа. Захваљујући хору Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и ми смо данас снимили химну која ће бити емитована на свим каналима „Европа ностра“ и на тај начин и ми учествујемо у овом великом изазову“, рекао је члан Градског већа Игор Марсенић.
У четвртак 9. маја у Библиотеци шабачкој у 12 часова биће приређена изложба радова на тему Европа, у 18 часова грађани ће моћи бесплатно да посете Народни музеј и погледају сталну поставку, а у 20 часова у Шабачком позоришту Уметнички колектив „Петар Драпшин“ из Новог Сада одржаће концерт антифашистичких песама.
Сви грађани који у четвртак посете установ културе и користе њихове услуге добиће пригодне поклоне – букмаркер и беџ са мотивима Дана Европе.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Август 2019.

Радови у Жике Поповића

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'